Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 03:41

Kίσαμος: Με τον Χρυσό Σταυρό του Αποστόλου Τίτου τιμήθηκε η Υπουργός Πολιτισμού

Με τον χρυσό σταυρό του Αποστόλου Τίτου, την ανώτατη διάκριση της Εκκλησίας της Κρήτης, τιμήθηκε την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο των πανηγυρικών εκδηλώσεων της γιορτής του Αγίου Σπυρίδωνα στο Καστέλι Κισσάμου, η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη. Με την ολοκλήρωση της τελετής, η κ. Μενδώνη δήλωσε συγκινημένη, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της στην Εκκλησία της Κρήτης ενώ υπογράμμισε ότι η διάκριση στο πρόσωπο της, αντιστοιχεί σε όλους τους λειτουργούς του Υπουργείου Πολιτισμού που μεριμνούν για την προστασία του πολιτιστικού αποθέματος της χώρας.

«Τιμώντας το πρόσωπο σας, τιμούμε το ήθος , την ευσυνειδησία, την φιλοπατρία, την φιλαλληλία, την αποτελεσματικότητα» τόνισε στην προσφώνηση του ο μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος. Για την τιμώμενη υποστήριξε ότι «γνωρίζει μέσα από την βαθιά εμπειρία της τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα της ευθύνης της, ενός εκ των κορυφαίων υπουργείων, του Πολιτισμού, καθώς διάσπαρτη η Ελλάδα απ’ άκρη σ άκρη είναι γεμάτη από ιστορίες , μνήμες και από πολιτισμό».

Ο μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος επέδωσε στην κ. Μενδώνη την απόφαση της ιεράς επαρχιακής συνόδου της εκκλησίας της Κρήτης ενώ ο Γορτύνης & Αρκαδίας κ.κ. Μακάριος της απένειμε τον σταυρό. Απευθυνόμενη στους επισκόπους της Εκκλησίας της Κρήτης η Υπουργός είπε: «Η αγάπη και η αναγνώριση των προσπαθειών μας, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε ,για να κάνουμε το αυτονόητο. Αυτό το οποίο είναι το καθήκον μας. Να μεριμνούμε για την προστασία, τη συντήρηση και την ανάδειξη ,την αποκατάσταση των χιλιάδων μνημείων και αρχαιολογικών χώρων της πατρίδας μας».

Υπογράμμισε δε ότι «η γνώση και η μέριμνα του παρελθόντος αποτελεί τη μεγαλύτερη εγγύηση ότι η πατρίδα μας θα συνεχίσει να έχει ένα υγιές μέλλον .Όποιος αποκόπτεται από τις ρίζες του, δεν μπορεί να έχει μέλλον και το παρόν του αμφισβητείται».

ΠΗΓΗ: neakriti.gr

#pgnews

Νέοι Ορίζοντες
Ακολουθήστε το Pressgreece στο Google News
και στο Facebook

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα