Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 03:41

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση Μελών ΣΕΒ

Με βασικό μήνυμα «Δράση σήμερα, Προοπτική για το αύριο» (#SEV4Growth), πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του ΣΕΒ, την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023, στο Μέγαρο Μουσικής. Πρόεδρος της φετινής Γενικής Συνέλευσης ανέλαβε η κα. Ασημίνα Τζήκα, εκπρόσωπος της δυναμικής ελληνικής βιομηχανίας διέλασης αλουμινίου ELVIAL, η οποία και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στο σώμα.

Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση τα μέλη του ΣΕΒ εκλήθησαν, μεταξύ των άλλων, να εγκρίνουν, τον Απολογισμό Πεπραγμένων για το 2022, τον Ετήσιο Απολογισμό για την οικονομική χρήση που έληξε (2022), καθώς και τον Προϋπολογισμό για το 2023-2024. Κατά την καθιερωμένη ομιλία του προς τα μέλη του ΣΕΒ, ο Προέδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος ανέδειξε τις προκλήσεις και προοπτικές των επιχειρήσεων για την επόμενη περίοδο. Τον αναλυτικό απολογισμό των Δράσεων του ΣΕΒ, με έμφαση στην ενδυνάμωση του αποτυπώματος του Συνδέσμου στα μέλη, στην κοινωνία και την οικονομία, έκαναν ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, κ. Ευθύμιος O. Βιδάλης και ο Γενικός Διευθυντής Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος μιλώντας στα Μέλη τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται σε τροχιά προόδου, είναι αδιαμφισβήτητα πιο φιλική προς την επιχειρηματικότητα σε σχέση με πριν από πέντε ή δέκα χρόνια, και βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, παρά τις διαδοχικές, πολύπλευρες προκλήσεις ώστε να χτίσει μακρόπνοη θετική προοπτική. Σε αυτή την καμπή όμως, η συνέχιση της πορείας δεν είναι μια αυτόματη διαδικασία, γιατί όσο σαφής και να είναι η πρόοδος εξίσου σαφής και επιτακτική, είναι και η ανάγκη να επιταχύνουμε ώστε να συγκλίνουμε ταχύτερα με την υπόλοιπη Ευρώπη και να αντιμετωπίσουμε τις τεχνολογικές, περιβαλλοντικές και γεωπολιτικές προκλήσεις.

Ο κ. Βιδάλης σημείωσε τη σημαντική συμβολή του συνδέσμου για την αναβάθμιση της βιομηχανίας τις βελτιώσεις στο ρυθμιστικό πλαίσιο που πέτυχε, και το θετικό αναπτυξιακό αποτύπωμα των δράσεων του Συνδέσμου. Ανέφερε χαρακτηριστικά τις πρωτοβουλίες του ΣΕΒ για το σημαντικά βελτιωμένο πλαίσιο για τα επιχειρηματικά πάρκα, τη βελτίωση της αδειοδότησης και απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης αλλά και λύσεις για ζητήματα βιομηχανικών κτιρίων.

O Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης αναφέρθηκε αναλυτικά στις πρωτοβουλίες του ΣΕΒ στη βιομηχανία, το ανθρώπινο κεφάλαιο, τα εργασιακά, την καινοτομία, την ισότητα στην εργασία, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, το ρυθμιστικό περιβάλλον, την εξωστρέφεια και την περιφερειακή ανάπτυξη: Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «όπως μετασχηματίζεται όλη η χώρα έτσι μετασχηματιζόμαστε και εμείς, με κριτήριο το αποτύπωμα των δράσεων μας να είναι ακόμα πιο χειροπιαστό και ξεκάθαρο στα μέλη μας στην κοινωνία και την οικονομία». Στην καινοτομία τόνισε ότι ο ΣΕΒ έχει γίνει ο πλέον ενεργός φορέας που ενισχύει την ικανότητα των επιχειρήσεων όλων των κλάδων και μεγεθών να καινοτομούν, αλλά και που διευκολύνει τις συνεργασίες μεγαλύτερων επιχειρήσεων με startups και ερευνητές.

#pgnews

 

symboulos.gr
Ακολουθήστε το Pressgreece στο Google News
και στο Facebook

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα