Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021 03:26

Στην τελευταία του κατοικία ο Μίκης Θεοδωράκης – Στην αγκαλιά της κρητικής γης όπως επιθυμούσε

Χιλιάδες άνθρωποι, κάθε ηλικίας, από πολύ νωρίς το πρωί, με λουλούδια στα χέρια και δάκρυα στα μάτια, βρέθηκε από νωρίς το πρωί της Πέμπτης (09.09.2021) στους δρόμους των Χανίων, στη Μητρόπολη της πόλης, για να αποχαιρετίσουν τον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη.

96 βρακοφόροι και πλήθος κόσμου ήταν εκεί για να συνοδεύσουν τον Μίκη Θεοδωράκη στο τελευταίο ταξίδι στην Κρήτη. Στο νησί που γέννησε τον πατέρα του και θα κλείσει και τον ίδιο στην αγκαλιά του.

Παρόντες στο λαϊκό προσκύνημα και πολιτικοί, όπως ο Παύλος Πολάκης. Μικρά παιδιά που έγραψαν στο βιβλίο συλλυπητηρίων για τον “φίλο” τους που έφυγε. Για τον Μίκη που δεν γνώριζαν προσωπικά αλλά που ήταν και θα παραμένει τόσο δικός τους.

Ήταν τέτοια η προσέλευση του κόσμου στο Μητροπολιτικό ναό των Χανίων που το λαϊκό προσκύνημα πήρε μια μικρή παράταση.

Και περίπου στις 12:15 και ενώ οι καμπάνες ηχούσαν πένθιμα, η αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη ξεκίνησε για τον Γαλατά Χανίων, όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.

Κατά την αναχώρηση της σορού από την Μητρόπολη πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο χειροκροτούσαν φωνάζοντας «αθάνατος», ενώ τραγουδούσαν συνθέσεις του εκλιπόντα. Παράλληλα πένθιμα παιάνιζε η φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Χανίων.

 

Σχετικά

spot_img
spot_img

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα