Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 23:07

«ΑΠ.ΠΑΝΑΣ: ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΣ ΟΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ»

[ad_1]

Απάντηση έλαβε ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής κ. Πάνας Απόστολος από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανό Σπήλιο στην Ερώτησή του με θέμα «Φορολόγηση αγροτικών ενισχύσεων εν μέσω πανδημίας».

Με την εν λόγω σχετική Ερώτηση ο Βουλευτής επισημαίνει, πως οι παραγωγοί, που λαμβάνουν επιδοτήσεις μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος άνω των 5.000 ευρώ ή έχουν τζίρο σε πωλήσεις προϊόντων άνω των 15.000 ευρώ υποχρεούνται να κρατάνε «βιβλία» και να εντάσσονται σε καθεστώς ΦΠΑ.

Στην υπ.αριθ.πρωτ.: 1546/356584 Απάντησή του το αρμόδιο Υπουργείο διατυπώνει την ψηφισθείσα από τη Βουλή διάταξη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (άρθρο 146 «Ακατάσχετο και αφορολόγητο ενισχύσεων, που καταβάλλονται στο πλαίσιο δράσεων αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορωνοϊού COVID-19 στον πρωτογενή τομέα), καθιστώντας εφεξής ακατάσχετες και αφορολόγητες οι ενισχύσεις, που καταβάλλονται στο πλαίσιο δράσεων αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορωνοϊού στον πρωτογενή τομέα.

Ο κ. Πάνας σημειώνει: «Η Απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανού με ικανοποιεί, δεδομένης της εξέτασης του αιτήματός μου για έμπρακτη στήριξη του πρωτογενούς τομέα. Η συνεχής στήριξή μου στους παραγωγούς θα είναι δεδομένη ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».

#PressGreece

#ΑΓΡΟΤΙΚΑ

 

[ad_2]

Φωνή της Βισαλτίας

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα