Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 00:02

Διαδικτυακή ημερίδα για το μέλλον της Ελληνικής Γεωργίας από τον ΟΜΦΑΛΟ του κόσμου…

[ad_1]

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου ΟΜΦΑΛΟΣ σας προσκαλεί στην πρώτη διαδικτυακή ημερίδα του ΟΜΦΑΛΟΥ που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου στις 18:00 με θέμα τη νέα ΚΑΠ και το εθνικό στρατηγικό σχέδιο.

Η νέα ΚΑΠ και το εθνικό στρατηγικό σχέδιο.
Οι τελικές αποφάσεις για την ΚΑΠ θα διαμορφωθούν μέσα από την διαδικασία των “τριλόγων” που είναι διαπραγματεύσεις μεταξύ των τριών θεσμών: της Επιτροπής – του Συμβουλίου –του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ενώ το 2020 και 2021 επρόκειτο να είναι μεταβατικές χρονιές, η νέα ΚΑΠ θα αποφασιστεί μέσα στο 2021 και θα αρχίσει να ισχύει από το 2022. Όλες οι χώρες-μέλη έχουν ήδη υποβάλει τις αναλύσεις SWOT (ΠΑΕΑ: Πλεονεκτήματα – Αδυναμίες – Ευκαιρίες – Απειλές) και αναμένεται να υποβάλουν τα ολοκληρωμένα Εθνικά Στρατηγικά Σχέδια τα οποία θα ληφθούν υπ’ όψιν στο τελικό σχέδιο της νέας ΚΑΠ 2022-28. Θα συζητήσουμε τα αποτελέσματα της ανάλυσης ΠΑΕΑ, τις κατευθύνσεις και τις διαδικασίες της νέας ΚΑΠ και το τοπίο στην Ελληνική γεωργία.
Ομιλητές: Τάσος Χανιώτης (ΕΕ), Στάθης Κλωνάρης (ΓΠΑ)
Παναγιώτης Καλφούντζος (ΘΕΣΓΗ)
Συντονιστές: Κώστας Καραντινινής (SLU), Χαράλαμπος Κασίμης (ΓΠΑ)

 

Ο ΟΜΦΑΛΟΣ

Οι ημερίδες και τα τραπέζια του ΟΜΦΑΛΟΥ, ξεκίνησαν πρίν δέκα χρόνια από εκεί όπου χτυπάει η καρδιά της παραγωγής: ένα κατ’ εξοχήν αγροτικό χωριό του κάμπου της Μακεδονίας, τα Τρίκαλα Ημαθίας. Οι συνθήκες αναγκάζουν φέτος να γίνουν διαδικτυακά με παλιούς γνώριμους και με καινούργιους συνομιλητές πάντα μέσα στο πνεύμα του ΟΜΦΑΛΟΥ που είναι: ο ανοικτός διάλογος μεταξύ της επιστημονικής γνώσης, της γεωργικής πρακτικής και του πολιτικού ρεαλισμού.
Σήμερα, το θέμα των ημερίδων του ΟΜΦΑΛΟΥ δεν μπορεί παρά να είναι η μακροχρόνια προοπτική της Ελληνικής αγροδιατροφής προς την αειφορία:
αειφορική ελληνική γεωργία και αγροδιατροφή προς το 2050.
Στις ημερίδες του ΟΜΦΑΛΟΥ θα αναλύσουμε τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες, θα προβληματιστούμε για την ικανότητα της ελληνικής γεωργίας να ανταποκριθεί, θα συζητήσουμε την στρατηγική και θα αναζητήσουμε τις λύσεις. 

Τα θέματα που έχουν ήδη προγραμματιστεί, περιλαμβάνουν:
• γαστρονομία • συνεταιρισμοί • αγρότες του μέλλοντος • γυναίκες στην γεωργία • έρευνα και καινοτομία • ευφυής γεωργία • διεθνές εμπόριο • συμβουλευτική • περιφερειακή ανάπτυξη • εφοδιαστικές αλυσίδες 

 

Παρασκευή/19/Φεβρουαρίου/18:00-20:00

Σύνδεση : https://slu-se.zoom.us/j/62254249037 κωδ: 338389

 

#PressGreece #ΚΕΝΤΡΙΚΗΜΑΚΕΔΟΝΙΑ #ΑΓΡΟΤΙΚΑ

[ad_2]

Ο Πολίτης

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα