Τρίτη 16 Απριλίου 2024 16:48

Οι Αγρότες του μέλλοντος: Μια σημαντική διαδικτυακή ημερίδα του “Ομφαλού” στις 4 Μαρτίου

Κάθε χρόνο εδώ και δέκα χρόνια, από το κέντρο του κάμπου της Ημαθίας, το χωριό Τρίκαλα, το σωματείο ΟΜΦΑΛΟΣ και ο καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Κώστας Καραντινινής πραγματοποιούν κάποιες ιδιαίτερα σημαντικές ημερίδες πάνω σε αγροτικά θέματα, με προσκεκλημένους από όλο τον κόσμο. Όποιος έχει την τύχη να παρακολουθήσει αυτές τις ομιλίες μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει.

Φέτος λόγω της πανδημίας, η πρώτη Ημερίδα με τίτλο “Η νέα ΚΑΠ και το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο” έγινε διαδικτυακά.

Συντονιστές ήταν ο Κώστας Καραντινινής (SLU) και ο Χαράλαμπος Κασίμης (ΓΠΑ) και ομιλητές οι Τάσος Χανιώτης (ΕΕ), Στάθης Κλωνάρης (ΓΠΑ) και Παναγιώτης Καλφούντζος (ΘΕΣΓΗ).

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας συζητήθηκαν τα αποτελέσματα των αναλύσεων ΠΑΕΑ των χωρών – μελών της Ε.Ε., οι κατευθύνσεις και οι διαδικασίες της νέας ΚΑΠ και το τοπίο στην Ελληνική γεωργία. 

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσε τε τα βίντεο από τις ομιλίες.

Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη 4 Μαρτίου 18:00 – 19:00 θα πραγματοποιηθεί η τρίτη διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο “Οι Αγρότες του μέλλοντος” Farmers of the Future. Η συζήτηση θα διεξαχθεί στα Αγγλικά.
Όποιος θέλει να την παρακολουθήσει μπορεί μέσω του ZOOM  με τον ακόλουθο κωδικό  675191

Η γεωργία είναι ένας από τους σημαντικούς τομείς στην πορεία μετατροπής της ευρωπαϊκής οικονομίας και κοινωνίας προς ένα μακροπρόθεσμο βιώσιμο μέλλον. Οι ευρωπαίοι αγρότες θα αντιμετωπίσουν πολλές προκλήσεις στο μέλλον, καθώς συνεχίζουν να προμηθεύουν τρόφιμα και άλλα μη διατροφικά προϊόντα και ταυτόχρονα, συμβάλλουν σε αυτήν τη μετάβαση. Οι προκλήσεις είναι ευρύτατες και περιλαμβάνουν: κλιματική αλλαγή, έλλειψη πόρων και υποδομών, καθώς και αλλαγές στη ζήτηση τροφίμων και στις διατροφικές συνήθειες. Η μελέτη Οι Αγρότες του Μέλλοντος (Farmers of the Future) του Κέντρου Προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διερεύνησε ποιοί θα είναι οι αγρότες που θα αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις στο μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο μέλλον – ως το 2040. Στη συνομιλία μας με την Anne-Katrin Bock, συν-συγγραφέα της έκθεσης, θα συζητήσουμε τα ευρήματα και τις επιπτώσεις αυτής της φουτουριστικής μελέτης.

 

#PressGreece #ΑΓΡΟΤΙΚΑ

 

Ο Πολίτης

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα