Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 23:13

Την εκπαίδευση προσφύγων-μεταναστών ως εργατών γης, συζήτησε ο Μ. Χαρακόπουλος με την υφυπουργό Σ. Βούλτεψη

Ενεργό ρόλο Συνεταιρισμών και Αγροτικών Συλλόγων στην εκπαίδευση προσφύγων-μεταναστών ως εργατών γης, ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τη διάρκεια συνάντησης του με την υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη.

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την θετική ανταπόκριση της φίλου υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου στο ζήτημα που κατ’ επανάληψη μας είχε από κοινού προβληματίσει, αυτό της απασχόλησης των φιλοξενούμενων στις δομές μεταναστών και προσφύγων σε αγροτικές εργασίες. Προς τούτο είναι βεβαίως αναγκαία προϋπόθεση η εκπαίδευσή τους. Για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με το ΓΕΩΤΕΕ, αλλά και συνεταιρισμούς παραγωγών και αγροτικών συλλόγων”, ανέφερε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνεργασία που είχε με την υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη. Ο κ. Χαρακόπουλος είχε θέσει το ζήτημα στην αρμόδια υφυπουργό, ιδιαίτερα μετά τα προβλήματα που υπήρξαν φέτος στην έλευση αλλοδαπών εργατών γης, με το σκεπτικό ότι έτσι θα αμβλυνθεί η πίεση που υπάρχει για εποχιακούς αγρεργάτες στην πρωτογενή παραγωγή.

Η κ. Βούλτεψη ενημέρωσε τον κυβερνητικό βουλευτή για το πρόγραμμα αγροτικής εκπαίδευσης προσφύγων και μεταναστών ειδικά στις αγροτικές περιοχές της χώρας που υπάρχουν καταυλισμοί, όπου φιλοξενούνται και παρατηρούνται αυξημένες ανάγκες σε εργάτες γης, όπως η Περιφέρεια της Θεσσαλίας. Στο πλαίσιο αυτό έχει παραγγείλει μελέτη στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την εκπόνηση του σχετικού εκπαιδευτικού προγράμματος, που θα απευθύνεται σε όσους φιλοξενούμενους σε δομές πρόσφυγες και μετανάστες επιθυμούν να εργαστούν στον αγροτικό τομέα.

«Η Θεσσαλία είναι μία από τις περιοχές όπου θα ξεκινήσουμε το πρόγραμμα αγροτικής εκπαίδευσης. Πράγματι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, κομμάτι της πολύ σοβαρής διαδικασίας της ένταξης”, ανέφερε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ #pgnews #ΑΓΡΟΤΙΚΑ #ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πολίτης

Σχετικά

spot_img
spot_img

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα