Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 05:37

Σέρρες: Συνεχείς βροχές στην Π.Ε. Σερρών – Ανησυχία στον αγροτικό κόσμο

Του Δημήτρη Νάτσιου

Οι βροχές που πέφτουν στο νομό μας συνεχώς τις τελευταίες 4 ημέρες, ανησυχούν τον αγροτικό κόσμο της Π.Ε. Σερρών – ιδίως των πλημμυρισμένων περιοχών.

Αυτή την περίοδο δεν είχε ανάγκη βροχής καμία, σχεδόν, καλλιέργεια- τα εδάφη έχουν υγρασία, αντίθετα οι βροχοπτώσεις αυτές δυσκολεύουν το στέγνωμα των πλημμυρισμένων περιοχών, εκατέρωθεν του νοτίου τμήματος του ποταμού Στρυμόνα.

Ας ελπίσουμε ότι θα σταματήσουν  τις επόμενες μέρες και ευνοϊκές  συνθήκες (ξηρασία- άνεμοι) θα επικρατήσουν το επόμενο διάστημα, ώστε να βοηθήσουν την στράγγιση αυτών των περιοχών.

Το προηγούμενο διάστημα, οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας μερίμνησαν να  διακοπεί η ροή  νερού στο φράγμα Λιθοτόπου, στη λίμνη Κερκίνη, ώστε να πέσει η στάθμη του ποταμού Στρυμόνα και να γίνει και φυσική απορροή του νερού από τις πλημμυρισμένες περιοχές, πέραν των ποσοτήτων που αντλούνται με εντατική λειτουργία των αποστραγγιστικών αντλιοστασίων.

Η καλλιεργητική περίοδος πλησιάζει , αρκετές χιλιάδες στρέμματα είναι, ακόμα, κάτω από το νερό και οι αγρότες μας δικαιολογημένα ανησυχούν.

#pgnews

#ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Φωνή της Βισαλτίας

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα