Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 00:29

Δράμα: Πανελλήνια εμβέλεια αποκτά η δράση «Γίνε Νονός»

Πανελλήνια εμβέλεια αποκτά η πρωτότυπη δράση «Γίνε Νονός» που διοργανώνει για 4η συνεχόμενη χρονιά το Σωματείο Εθελοντών «Ο Τοίχος της Καλοσύνης Δράμας».

Μέσω της συγκεκριμένης δράσης, κάθε παιδί σε ανάγκη εκφράζει την επιθυμία του για κάποιο πασχαλινό δώρο και στη συνέχεια, αφού δημιουργηθεί η λίστα με τις συνολικές επιθυμίες, οι ανώνυμοι «νονοί» καλοσύνης επικοινωνούν με το Σωματείο ώστε να τους ενημερώσουνε σχετικά με το δώρο που μπορεί να αναλάβει ο καθένας.

Το Σωματείο σε συνεργασία με τις πέντε Κοινωνικές Υπηρεσίες και το Παράρτημα Προστασίας του Παιδιού Δράμας προσπάθησαν και φέτος 100 παιδιά σε ανάγκη να παραλάβουν έγκαιρα το δώρο της επιθυμίας τους. Η απήχηση της δράσης ήταν πρωτοφανής με αποτέλεσμα οι επιθυμίες των παιδιών να καλυφθούν σε διάστημα μικρότερο της μιας εβδομάδας.

Η δράση αποκτά πανελλήνια εμβέλεια, συμπεριλαμβάνοντας πλέον και τις επιθυμίες των παιδιών από τα Παιδικά Χωριά SOS Βάρης, Θράκης και Κρήτης, καθώς και των μελών του Συλλόγου Φίλων ΑΜΕΑ Σουφλίου και Περιφέρειας «Νήμα Ζωής».
Ως αποτέλεσμα ο τελικός αριθμός των παιδιών που θα λάβουν το πασχαλινό δώρο της επιλογής τους ανέρχεται στα 200 με ενδεχόμενο περαιτέρω επέκτασης της δράσης και προσθήκης ακόμα περισσότερων παιδιών.

Όσοι επιθυμούν να γίνουν «νονοί» καλοσύνης, μπορούν να επικοινωνήσουν για πληροφορίες σχετικά με την επιλογή του δώρου και την παράδοσή του, στα τηλέφωνα του «Τοίχου»: 6945233637 και 6981322003, όπως επίσης και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: thewallofkindnessdrama@gmail.com, καθώς και μέσω μηνύματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο Facebook: Ο τοίχος της καλοσύνης – Δράμα και στο Instagram: @toixoskalosynhs_drama
Η δράση θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 4 Απριλίου.

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα