Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 11:37

Η Ονειρούπολη της Δράμας άνοιξε και φέτος τις πύλες της – Παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο σκηνικό

Με μια εντυπωσιακή γιορτή, γεμάτη λάμψη και μουσική, η 19η Ονειρούπολη άνοιξε διάπλατα τις πύλες της, χθες το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της Δράμας, για να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους στο παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο σκηνικό που δημιούργησαν για μια ακόμη χρονιά οι διοργανωτές.

Η φετινή 19η Ονειρούπολη είναι ανανεωμένη στο σύνολό της, επιφυλάσσοντας πολλές εκπλήξεις. Μικροί και μεγάλοι μπορούν να επισκεφθούν το χριστουγεννιάτικο χωριό και να περιηγηθούν στα σπιτάκια των δεκαπέντε δωρεάν διαδραστικών δράσεων, στις οποίες τα παιδιά θα περάσουν όμορφα και δημιουργικά τον χρόνο τους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα 14 συναυλίες που θα φιλοξενηθούν στην κεντρική σκηνή, περισσότερες από 45 πολιτιστικές εκδηλώσεις, πέντε θεατρικές παραστάσεις και πολλές ακόμα κοινωνικές, αθλητικές και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.

Από το Δεκέμβριο του 2003, οπότε και ξεκίνησε για πρώτη φορά τη λειτουργία της η Ονειρούπολη του δήμου Δράμας, παραμένει το σημείο αναφοράς των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων για ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα αλλά και τις περιοχές της νότιας Βαλκανικής. Ωστόσο, η πανδημία του κορονοϊού «πάγωσε» τη διοργάνωση του 2020, ενώ η περσινή σημαδεύτηκε από τη λήψη ιδιαίτερα αυστηρών υγειονομικών μέτρων, που σε συνδυασμό με την πανδημία που ακόμα ήταν σε έξαρση, είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει μικρή επισκεψιμότητα σε σύγκριση με όλες τις προηγούμενες χρονιές. Φέτος, οι διοργανωτές εκτιμούν πως η Ονειρούπολη, αλλά και η πόλη της Δράμας, θα ζήσει πάλι τις παλιές όμορφες στιγμές και θα κατακλυστεί με χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και τις γειτονικές βαλκανικές χώρες.

Το ενδιαφέρον του κόσμου για τη φετινή διοργάνωση είναι μεγάλο και δημιουργεί σε όλους τους Δραμινούς μια ιδιαίτερα γλυκιά προσμονή για τις εορταστικές μέρες που έρχονται. Την τελευταία δεκαετία, άλλωστε, η οικονομική ζωή της τοπικής κοινωνίας στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στη διοργάνωση της Ονειρούπολης και τα δυο προηγούμενα χρόνια της πανδημίας, η αναβολή της διοργάνωσης και η μικρή προσέλευση κόσμου, αποτέλεσε πλήγμα για την οικονομία της ακριτικής πόλης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, μέχρι σήμερα περισσότερα από εκατό σχολεία από όλη την Ελλάδα εκδήλωσαν ενδιαφέρον να επισκεφτούν την Ονειρούπολη, ανταποκρινόμενα στη στοχευμένη καμπάνια που έγινε, ενώ και τα στοιχεία από τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και την Ένωση Ξενοδόχων Δράμας δείχνουν ότι η Ονειρούπολη και η πόλη της Δράμας θα αποτελέσουν φέτος έναν από τους κορυφαίους χριστουγεννιάτικους προορισμούς.

Η Ονειρούπολη θα διαρκέσει μέχρι στις 8 Ιανουαρίου 2023. Το ωράριο λειτουργίας της είναι: από 04/12 μέχρι 23/12 : 10.00 μέχρι 14.00 και 17.00 μέχρι 22.00 και από 24/10 μέχρι και 08/01/23 από 10.00 μέχρι 22.00.

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα