Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 12:57

Κ. Κωνσταντινίδου: Η αγορά της Κομοτηνής στηρίζεται στους ντόπιους

Στο ντόπιο αγοραστικό δυναμικό στηρίζεται για μια ακόμη καλοκαιρινή περίοδο η αγορά της Κομοτηνής. Το εμπόριο κινείται «χωρίς», όπως δήλωσε στο www.ertnews.gr η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, η κα Κική Κωνσταντινίδου, να παίρνει « ανάσες» από τους διερχόμενους βαλκάνιους τουρίστες.

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, η κα Κική Κωνσταντινίδου

«Περνούν και φεύγουν» είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας την αναγκαιότητα υλοποίησης υποδομών τέτοιων που θα αντιστρέψουν το σκηνικό προς όφελος της τοπικής οικονομίας. Όσον αφορά στην ίδια την κατανάλωση «υπάρχει μια σταθερότητα » είπε, σημειώνοντας ότι και η επάρκεια προϊόντων και οι καλές τιμές, αλλά και το ενδεχόμενο νέων προσφορών ανοικτό, όσο πλησιάζει το τέλος της εκ πτωτικής περιόδου (31η Αυγούστου), ίσως, να τονώσουν περισσότερο την προσπάθεια των συναδέλφων της με την επιστροφή των αδειούχων .

«Πληγή» η διαρροή συναλλάγματος στις γειτονικές χώρες
Ανοικτή «πληγή», ωστόσο, εξακολουθεί να αποτελεί η «διαρροή» συναλλάγματος στις γειτονικές αγορές.Σχολιάζοντας την επιλογή μέρους του αγοραστικού κοινού να κάνει τις αγορές του στη Βουλγαρία (κατά κύριο λόγο) και στην Τουρκία (δευτερευόντως) η κα Κωνσταντινίδου σημείωσε πως πλήττονται κυρίως οι ντόπιες επιχειρήσεις, ανάλογα με τις εποχές και το είδος , αναφέροντας ως παράδειγμα τον κλάδο πώλησης οικοδομικών υλικών που σημείωσε στο παρελθόν σημαντικές απώλειες .

ertnews.gr

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα