Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 11:16

Χωρίς… αντίπαλο ο Ζαγοράκης νέος πρόεδρος στην ΕΠΟ

Χωρίς αντίπαλο εκλέγεται νέος πρόεδρος στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και ιστορικός αρχηγός της Εθνικής Ομάδας που κατέκτησε το Euro 2004 έπαιξε μπάλα μόνος του στις εκλογές της ΕΠΟ, αφού ο έτερος υποψήφιος Κωνσταντίνος Νίκας, πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας, απέσυρε λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας την υποψηφιότητά του καλώντας τους πάντες να στηρίξουν τον Ζαγόρ.

Πρόκειται για κίνηση που αναμενόταν από την πλειοψηφία όσων γνωρίζουν τα πρόσωπα, τις καταστάσεις και τα παρασκήνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ζαγοράκης μετά την απόσυρση Νίκα έλαβε τις ψήφους των 66 από τους 68 εκλέκτορες. Από εκεί και πέρα εκλέχθηκαν μέλη της ΕΕ της ΕΠΟ οι 11 του μπλοκ ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στους οποιους περιλαμβάνονταν και τα θρακιώτικα ονόματα, ενω απέτυχαν να εκλεγουν οι διεθνείς του 2004, ανάμεσά τους ο Αγγελος Χαριστέας και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. Ο Γιουρκας Σεϊταρίδης είχε ήδη αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Ειδικότερα, τις 11 θέσεις στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ καταλαμβάνουν οι εξης:
-Στέργιος Αντωνίου με 63 ψήφους
-Παναγιώτης Δημητρίου με 59 ψήφους
-Γιώργος Χατζησαρόγλου με 54 ψήφους
–Μάνος Γαβριηλίδης με 53 ψήφους
-Δημοσθένης Κουπτσίδης με 52 ψήφους
-Δημήτρης Μπουχλαριώτης με 51 ψήφους
-Λεωνίδας Θωμαϊδης με 50 ψήφους
-Τάκης Παπαχρήστος με 50 ψήφους
-Κλέαρχος Τζαφέρης με 49 ψήφους
-Κυριάκος Φύτρας με 48 ψήφους
-Άγγελος Δανιήλ με 47 ψήφους

Από την άλλη πανωλεθρία υπέστησαν οι παλαίμαχοι διεθνείς ποδοσφαιριστές Αγγελος Χαριστέας, Δημήτρης Παπαδόπουλος και Παντελής Καφές, καθώς και ο Γιώργος Ανατολάκης!

Συγκεκριμένα, ΔΕΝ εκλέγονται οι:
-Βίκυ Δημητρακοπούλου με 16 ψήφους
-Δημήτρης Παπαδόπουλος με 15 ψήφους
-Γιώργος Ανατολάκης με 14 ψήφους
-Άγγελος Χαριστέας με 14 ψήφους
-Παντελής Καφές με 13 ψήφους
-Κώστας Κωνσταντινίδης με 13 ψήφους

Στους αναπληρωματικούς εκλέγονται κατά σειρά:
-Παναγιώτης Διακοφώτης 53
-Αστέριος Τόκας 47
-Σταύρος Σαρηγιαννίδης 37
-Διονύσης Βισβίκης 36
–Παντελής Χατζημαρινάκης 31
-Δημήτρης Γιαρένης 29
-Δημήτρης Τριανταφύλλου 29
-Νίκος Αυλωνίτης 25
-Αλέξανδρος Σφήκας 21
-Βασίλης Σπηλιώτης 20
-Μιχάλης Κορδολέμης 19
-Γιώργος Πριονίδης 18

Αναλυτικά η δήλωση απόσυρσης του Νίκα:

«Λίγη ώρα πριν από την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας μέσω της οποίας θα αναδειχθεί η νέα διοίκηση της ΕΠΟ, θα ήθελα να δηλώσω την απόσυρση της υποψηφιότητάς μου για τη θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας.

Ούτως ή άλλως η υποψηφιότητά μου δεν έκρυβε την παραμικρή προσωπική φιλοδοξία ή επιδίωξη. Είχε ως μοναδικό στόχο τη διασφάλιση της πραγματοποίησης των εκλογών.

Από την πρώτη στιγμή τόσο η ΕΠΣ Βοιωτίας, όσο και εγώ προσωπικά είχαμε εκφράσει τη στήριξή μας στην ενωτική υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη, βλέποντας στο πρόσωπό του άλλοτε αρχηγού της Εθνικής μας ομάδας τον κατάλληλο άνθρωπο για να πάρει στα χέρια του τις τύχες του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

Ως εκ τούτου, δηλώνω ανοικτά την πρόθεσή μου να εμπιστευτώ κι εγώ την ψήφο μου, καλώντας όλες τις δυνάμεις που επιθυμούν την πρόοδο της Ομοσπονδίας και του ποδοσφαίρου της χώρας μας να πράξουν το ίδιο
»

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα