Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 20:50

Πέντε ιδιότυπα ελληνικά γήπεδα

Υπάρχουν γήπεδα και… γήπεδα. Άλλα ξεχωρίζουν για την αρχιτεκτονική τους, άλλα έχουν μείνει στη συνείδηση και τις καρδιές των φιλάθλων για την ιστορία τους, άλλα γιατί βρίσκονται σε… μυθικά τοπία. Το novasports.gr σας παρουσιάζει πέντε ελληνικά γήπεδα… ζωγραφιές, τα οποία ξεχωρίζουν εξαιτίας της τοποθεσίας τους και του φυσικού κάλους των περιοχών στις οποίες βρίσκονται. 

Κόνιτσα, Ιωάννινα

Το γήπεδο στο οποίο αγωνίζεται η Πίνδος Κόνιτσας είναι αν μην τι άλλο σε ένα μαγευτικό τοπίο. Με θέα το καταπράσινο όρος Τύμφη και εντυπωσιακές χαράδρες, ο σύλλογος της – σπάνιας ομορφιάς – Κόνιτσας αγωνίζεται σε έναν ευλογημένο από τον Θεό τόπο.  

konitsa

Τσεπέλοβο, Ιωάννινα

Μένουμε στην Ήπειρο και στα πανέμορφα Ζαχοροχώρια. Σε ένα από τα χωριά της περιοχής, το Τσεπέλοβο οι επισκέπτες θα αντικρίσουν μια… ξένη εικόνα στο γήπεδο. Και αυτό γιατί οι εξέδρες δεν είναι με τα κλασικά πλαστικά καθίσματα, ξύλινες ή τσιμεντένιες, αλλά… πετρόχτιστες! Το γήπεδο είναι εναρμονισμένο στην αισθητική του παραδοσιακού χωριού του Τσεπέλοβου και αν μη τι άλλο ξεχωρίζει ανάμεσα στα υπόλοιπα ελληνικά ποδοσφαιρικά γήπεδα. 

tsepelovo

Λιδωρίκι, Φωκίδα

Πόση ομορφιά μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο μάτι; Το δημοτικό γήπεδο βρίσκεται στο όρος Γκιώνα, σε υψόμετρο 700 μέτρων και η θέα από ψηλά είναι εκπληκτική, καθώς η περιοχή “βρέχεται” από τη λίμνη του Μόρνου. 

lidoriki

Λίνδος, Ρόδος

Στη μαγευτική Λίνδο, αυτή την πανέμορφη περιοχή της Ρόδου, ακόμα και το γήπεδο είναι κάτι το διαφορετικό. Ανάμεσα στα βράχια και σε κοντινή απόσταση από τη θάλασσα, το γήπεδο της Λίνδου είναι σε ένα εντυπωσιακό τοπίο. 

lindos

Γαλατάς Τροιζηνίας 

Στην παραθαλάσσια κωμόπολη της βορειοανατολικής Πελοποννήσου βρίσκεται ένα ξεχωριστό παραθαλάσσιο γήπεδο με απίθανη φυσική ομορφιά. Το γήπεδο του Γαλατά μοιάζει να…. επιπλέει στη θάλασσα του Αργοσαρωνικού και ο θεατής έχει ως θέα και τον Πόρο, ο οποίος χωρίζεται από έναν στενό πορθμό με τον Γαλατά.  

galatas

Πηγή novasports

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα