Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 19:56

Βασίλης Τόπαλος: Βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση «έδειξε» η ιατροδικαστική έκθεση

Βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση φαίνεται να είναι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης η αιτία θανάτου του Βασίλη Τόπαλου. Παραμένει ωστόσο υπό διερεύνηση το από πού προήλθαν αυτές οι κακώσεις.

Αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες, να γίνουν συμπληρωματικές εξετάσεις για να υπάρχει πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Ο 16χρονος πυγμάχος είχε μεταφερθεί μετά τον τραυματισμό του στο Τζάνειο, όπου νοσηλεύτηκε δίνοντας μάχη για 17 ημέρες. Στην ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφερόταν ότι ο Βασίλης Τόπαλος είχε μεταφερθεί σε κωματώδη κατάσταση, έπειτα από αναφερόμενη πτώση.

«Διασωληνώθηκε και υπεβλήθη σε κλινικό και απεικονιστικό έλεγχο, ο οποίος ανέδειξε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Χειρουργήθηκε επειγόντως για αφαίρεση οξέος υποσκληριδίου αιματώματος και στη συνέχεια διακομίσθηκε διασωληνωμένος, ώρα 18:40 μ.μ. στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου, σε βαριά κλινική κατάσταση και ετέθη άμεσα σε έντονη αποιδηματική αγωγή για τον έλεγχο του εκτεταμένου εγκεφαλικού οιδήματος. Παρά την εντατική φαρμακευτική αγωγή και την υποστήριξη όλων των ζωτικών του λειτουργιών, ο ασθενής δεν παρουσίασε κλινική και απεικονιστική βελτίωση κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Η κλινική του εικόνα και ο απεικονιστικός έλεγχος παρουσίαζε συνεχή επιδείνωση και τελικώς ο ασθενής κατέληξε στις 02/01/2023 και ώρα 14:16 μ.μ.» τόνιζε ακόμη η ανακοίνωση.

Η κηδεία του 16χρονου πρωταθλητή θα γίνει την Πέμπτη στις 14:30.

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα