Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 00:39

Xανιά: Επίσκεψη Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη στο Δημαρχείο

[ad_1]

Στο Δημαρχείο Χανίων, βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 09/02/2021, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, Παναγιώτη Σημανδηράκη και μέλη της δημοτικής αρχής και έγινε συζήτηση για τις αθλητικές υποδομές των Χανίων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός των άλλων, ο βουλευτής Χανίων, Μανούσος Βολουδάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, Ευτύχης Δαμιανάκης, οι Αντιδήμαρχοι, Στέλιος Μιχαηλάκης και Γιώργος Ξανθουδάκης και υπηρεσιακά στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίες του Δήμου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο Υφυπουργός ενημέρωσε για την πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, για την αναβάθμιση του κολυμβητηρίου στη Νέα Χώρα, αλλά και τις ενέργειες για την αποκατάσταση και ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Κολυμβητηρίου στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου.

Ο Δήμαρχος Χανίων, τόνισε την ανάγκη εκτεταμένης συνεργασίας για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών που υπάρχουν στον Δήμο και συγκεκριμένα για το Κλειστό Κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι, σημείωσε ότι “ενημερωθήκαμε με ικανοποίηση για την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στο κομμάτι της αποκατάστασης και της ενεργειακής αναβάθμισης του Κολυμβητηρίου σε συνεννόηση με το Πολυτεχνείο Κρήτης. Ευχόμαστε η προσπάθεια αυτή να έχει θετική έκβαση. Ο Δήμος Χανίων επιθυμεί μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, το Κολυμβητήριο να λειτουργήσει με βιώσιμο τρόπο και προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, που το έχει πραγματικά ανάγκη”.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Χανίων εξέφρασε τη διάθεση της δημοτικής αρχής, μετά από συνεννόηση με το Πολυτεχνείο Κρήτης και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, να αιτηθεί την παραχώρηση και τη χρήση του ως Δημοτικό Κολυμβητήριο.

Από τη μεριά του ο Υφυπουργός Αθλητισμού, δήλωσε την ικανοποίησή του για τα θέματα που ενημερώθηκε και ανέφερε πως “σήμερα μπήκαν οι βάσεις για μια μελλοντική συνεργασία”. Προσέθεσε, μάλιστα, ότι υπάρχει κοινός γνώμονας για την ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού, που θα οδηγήσει στη στήριξη της τοπικής οικονομίας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή συνεργιών για την προώθηση του αθλητισμού στον τόπο.

#pressgreece

[ad_2]

Νέοι Ορίζοντες

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα