Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 23:23

Δήμος Αθηναίων: Ανακαινίστηκαν πλήρως δύο ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ

Δύο ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, πλήρως ανακαινισμένα και εκσυγχρονισμένα, παραδόθηκαν από τον Δήμο Αθηναίων στους κατοίκους της γειτονιάς των Πατησίων.

Πρόκειται για τους αθλητικούς χώρους στη συμβολή των οδών Αγίας Παρασκευής και Σίφνου (Αθλητικό Κέντρο 537), των οποίων η αναμόρφωση αποτελούσε πάγιο αίτημα όσων ζουν στην περιοχή, καθώς για χρόνια παρέμεναν εγκαταλελειμμένοι.

Η παρέμβαση υλοποιήθηκε μέσω του προγράμματος του Δήμου Αθηναίων «Υιοθέτησε την πόλη σου», με την υποστήριξη της Euroleague Basketball και της εταιρείας ΒΚΤ. Συγκεκριμένα, η δράση εντάσσεται στο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «One Team» της Euroleague Basketball που πραγματοποιείται σε ευρωπαϊκές πόλεις σε συνεργασία με τα Special Olympics, τους συνεργάτες/χορηγούς και τις ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση. Στόχος είναι η κοινωνική ενσωμάτωση και η ανάδειξη του Στόχου 10 Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών που αφορά στη Μείωση των Ανισοτήτων.

Κατά την παράδοση των γηπέδων, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης σε δήλωσή του, τόνισε: «Η αναβάθμιση των αθλητικών χώρων συνεχίζεται και στις 129 γειτονιές της Αθήνας. Στόχος μας είναι, από άκρη σε άκρη της πόλης, τα παιδιά και οι νέοι να μπορούν να αθλούνται σε σύγχρονες και λειτουργικές εγκαταστάσεις, με ασφάλεια και άνεση. Ευχαριστούμε θερμά την Euroleague Basketball και την εταιρεία ΒΚΤ για τη συνεισφορά τους σε αυτήν τη δυναμική και σταθερή προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων».


Το αθλητικό δάπεδο και των δύο γηπέδων επισκευάστηκε, τα στεφάνια αντικαταστάθηκαν και ο φωτισμός βελτιώθηκε, ώστε οι αθλητικοί χώροι να είναι λειτουργικοί και ασφαλείς ακόμη και τις βραδινές ώρες.

Αναλυτικά, οι παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν στα δύο γήπεδα, είναι οι εξής:

Επιδιόρθωση του αθλητικού δαπέδου (ξύσιμο και αφαίρεση της παλιάς μπογιάς – γέμισμα με ασφαλτικό γαλάκτωμα ώστε να γίνει επίπεδο – αστάρωμα).
Βάψιμο του δαπέδου στα δυο γήπεδα μπάσκετ με έντονα χρώματα.
Αντικατάσταση στεφανιών.
Συντήρηση πυλώνων φωτισμού.
Βάψιμο του τοιχίου περιμετρικά των γηπέδων.
Επιδιόρθωση της περίφραξης.
Κατά την παράδοση των δύο αθλητικών χώρων, διοργανώθηκε τουρνουά μπάσκετ 3 on 3 με τη συμμετοχή παιδιών από το Αθλητικό Σωματείο «Ανταίος» και τις γύρω περιοχές.

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα