Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 14:44

Δύσκολο το μέτωπο στα Δερβενοχώρια, με κατεύθυνση τη Μαγούλα η φωτιά

«Σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών δόθηκε ολονύχτια μάχη από όλες τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας», ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός, ο οποίος νωρίτερα μίλησε στην εκπομπή Σήμερα του ΣΚΑΪ.

«Πρώτη προτεραιότητα ήταν και παραμένει η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής και φυσικά η προστασία των κρίσιμων δημόσιων υποδομών ζωτικής σημασίας αλλα και της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ.

Όπως ενημέρωσε, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στα Δερβενοχώρια. Στο σημείο επιχειρούν πολύ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής: 140 πυροσβέστες, 5 πεζοπόρα τμήματα, 48 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, όπως ενημέρωσε ο κ. Αρτοποιός.

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, ο κ. Αρτοποιός είπε πως υπάρχει ένα «πολύ ενεργό μέτωπο νοτίως του εργοστασίου του Τιτάνα που κάνει αναζωπυρώσεις».

Συμπλήρωσε πως υπήρξαν διάσπαρτες εστίες προς την Αττική Οδό, το μέτωπο έχει μετακινηθεί νότια προς τη Μάνδρα, αλλά μακρυά από την Μάνδρα.

Σημείωσε επίσης ότι η φωτιά καίει δασική έκταση, δεν έχει χρειαστεί να γίνουν εκκενώσεις, ούτε διακοπή κυκλοφορίας σε δρόμους και δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή.

Η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια ξεκίνησε από την περιοχή Πάνακτο, πέρασε από το χωριό Πράσινο και το πρωί της Τρίτης έχει κατεύθυνση προς Μαγούλα – Μάνδρα.

Λόγω της πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια, κλειστή παραμένει η κυκλοφορία των οχημάτων:

  • Στην οδό Φυλής από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλείστων.
  • Στην επαρχιακή οδό Οινόης-Μαγούλας από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ.
  • Στην Εθνική Οδό Ελευσίνας – Θηβών από το ύψος του πρατηρίου Cyclon στην περιοχή των Δερβενοχωρίων.

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα