Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 13:50

Ενεργό το μέτωπο της φωτιάς στo Λουτράκι με αναζωπύρωση στον Άγιο Χαράλαμπο – Διάσπαρτες εστίες στην Ανατολική Αττική

Διάσπαρτες εστίες φωτιάς αντιμετωπίζουν οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας, στο Λουτράκι.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, στο Λουτράκι έγινε μεγάλη αναζωπύρωση στη διάρκεια της νύχτα, 1 χλμ βόρεια από την εθνική οδό προς Αγιο Χαράλαμπο και εκεί είναι το ενεργό μετωπο.

Από νωρίς σήμερα το πρωί, πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού, ενώ αναμένεται να επιχειρήσουν άμεσα άλλα τέσσερα αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

λουτρακι

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται από 120 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 43 οχήματα, έδωσαν όλη τη νύχτα μάχη με τις φλόγες και συνεχίζουν να επιχειρούν, ώστε μαζί με τα εναέρια μέσα να περιορίσουν τις διάσπαρτες εστίες, να αντιμετωπίσουν αναζωπυρώσεις και να προστατεύσουν κατοικημένες περιοχές.

Στη Σαρωνίδα υπάρχουν αρκετές ενεργές εστίες και το ενεργό κομμάτι βρίσκεται στο Πέτα. Στο σημείο επιχειρούν 230 πυροσβέστες, 7 πεζοπόρα τμήματα, 76 οχήματα και 3 ελικόπτερα, ενώ άλλα 2 ελικόπτερα έχουν ενεργοποιηθεί.

Η φωτιά στο Καπαρέλλι Βοιωτίας (όπου έγιναν και δύο συλλήψεις) είναι οριοθετημένη.

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα