Τρίτη 23 Απριλίου 2024 23:05

Κακοποίηση γάτας στην Ύδρα: Στα κρατητήρια πέρασε τη νύχτα του ο 58χρονος – Απολογείται στον ανακριτή

Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 58χρονος κακοποιητής του μικρού γιατιού στην Ύδρα. Ο άνδρας πέρασε τη νύχτα του στα κρατητήρια αφού μετά τη χθεσινή παρουσία του στον Εισαγγελέα, παραπέμφθηκε σε ανακριτή.

Ο μεσήλικας, στον οποίο επεβλήθη και διοικητικό προστιμο 15.000 ευρώ  θα μεταχθεί εκ νέου στο δικαστικό μέγαρο Πειραιά, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την ακραία συμπεριφορά σε βάρος του μικρόσωμου ζώου που προκάλεσε σοκ και αποτροπιασμό.

Το πρόστιμο των 15.000 ευρώ το οποιο επεβλήθη στον μεσήλικα κακοποιητή, ειναι το ανώτερο που προβλέπεται αν το το δύστυχο ζωο καταφέρει μετά την κτηνωδία που έχει υποστεί να ζήσει καθώς τα ποσά ορίζονται στις 5.000 και αγγίζουν τις 15.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον νόμο τα διοικητικά προστιμα, σε περίπτωση θανάτωσης ζώου κυμαίνονται απο 30.000-50.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί οτι οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος μετά απο σαφείς οδηγίες των αξιωματικών της Διευθυνσης Αστυνομίας Πειραιά και την καταγγελία ιδιοκτητριας καταστήματος που στεγάζεται κάτω απο το εστιατόριο που ο 58χρονος δράστης, πέταξε το γατάκι απο υψος 8 μέτρων, ενήργησαν ταχύτατα.

psaropoula-1
psaropoula-3
psaropoula-2

Αμέσως τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο τμήμα ενω λίγες ωρες αργότερα, κάλεσαν την κυρία του καταστήματος που έκανε την καταγγελία για συμπληρωματική κατάθεση στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες βεβαιώνει πως το ζωάκι επέστρεψε, σε άσχημη κατάσταση και τραυματισμένο στο πρόσωπο, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛΑΣ: «Για την πράξη που έλαβε χώρα στις 18:05 της 30ης Απριλίου 2023 στην Ύδρα Αττικής αναφέρεται ότι σύμφωνα με συμπληρωματική κατάθεση της καταγγέλλουσας, το τραυματισθέν τετράποδο ζώο εντοπίστηκε και εμφαίνεται καλά στην υγεία του. Κατόπιν τούτου, ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας για την Προστασία των Ζώων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά κ. Μαργαρίτης Κωτσίμπας και στον κατηγορούμενο επεβλήθη διοικητικό πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ, σύμφωνα με τον άρθρο 24 παράγραφος 1Α του νόμου 4830/201».

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα