Κυριακή 14 Αυγούστου 2022 17:58

Ζωή Ράπτη: Κατ’ οίκον ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε ασθενείς του Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Άγιος Σάββας»

Αλλαγές στο νέο οργανισμό του Γενικού Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Άγιος Σάββας», προανήγγειλε η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, ανακοινώνοντας την επέκταση του τμήματος ψυχολόγων, αλλά και την ενίσχυση του νοσοκομείου με την κατ΄οίκον ψυχοκοινωνική υποστήριξη των εξωτερικών ασθενών του.

Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα στον «Άγιο Σάββα», εκτός των ιατρικών υπηρεσιών, λειτουργεί ήδη ψυχοκοινωνική υποστήριξη προς νοσηλευόμενους, εξωτερικούς ασθενείς που κάνουν θεραπείες και τους συγγενείς τους, καθώς και για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ένας ψυχίατρος, 4 ψυχολόγοι και 3 κοινωνικοί λειτουργοί αντιμετωπίζουν περίπου 600 περιστατικά το χρόνο, στα στάδια της διάγνωσης, των χημειοθεραπειών, και του τελικού σταδίου, που είναι και το πιο δύσκολο για τις οικογένειες.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη μετά από σύσκεψη με τη διοικήτρια Όλγα Μπαλαούρα και τους διευθυντές της Ιατρικής Υπηρεσίας Θ. Κορμά, του Παθολογικού Τομέα Χ. Ζαμπάτη, του Διοικητικού – Οικονομικού Γρ. Κουτούφαρη, της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας Ελισ. Γρουζή, της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Καλ. Τζαμούρια και του ψυχολόγου Δ. Χάρου, ανακοίνωσε πως το συγκεκριμένο τμήμα θα ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό.

«Η ψυχοκοινωνική υποστήριξη αποτελεί προτεραιότητά μας. Σκοπός μας είναι να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας του νοσοκομείου, ενισχύοντας το προσωπικό με προσλήψεις.

Μέσω των προσλήψεων θα δοθεί η δυνατότητα να παρέχεται και κατ’ οίκον ψυχοκοινωνική υποστήριξη, παράλληλα με την ιατρική κατ’ οίκον φροντίδα, που λαμβάνουν ήδη οι ασθενείς. Για το λόγο αυτό, θα συμπεριλάβουμε Τμήμα Ψυχολόγων στον Οργανισμό του νοσοκομείου, που προωθείται από το Υπουργείο μας.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε και στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο τα τελευταία δύο χρόνια έχει επιβαρυνθεί επιπλέον και λόγω των συνεπειών της πανδημίας. Στη μάχη για τον καρκίνο, είμαστε όλοι σύμμαχοι. Είναι μια μάχη που μπορούμε να κερδίσουμε» δήλωσε η υφυπουργός Υγείας, μετά το πέρας της επίσκεψης.

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα