Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 12:18

Μακελειό σε σχολείο στο Βελιγράδι – Εννιά νεκροί, ανάμεσά τους οκτώ παιδιά, συνελήφθη ο 14χρονος δράστης

Πρωτοφανές περιστατικό στο Βελιγράδι σήμερα το πρωί, με 14χρονο μαθητή να εισβάλει σε δημοτικό σχολείο και να ανοίγει πυρ.

Οι αρχικές πληροφορίες μιλούσαν για έναν νεκρό φρουρό και πολλά παιδιά τραυματισμένα, ωστόσο, νεότερες πληροφορίες, τόσο από το πρακτορείο tanjug, όσο και από Σέρβα δημοσιογράφο που εργάζεται στο BBC World Service ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε τουλάχιστον εννιά, εκ των οποίων τα οκτώ παιδιά.

Σε ότι αφορά τους τραυματίες επίσης το tanjug αναφέρει ότι ο αριθμός τους ανέρχεται σε 17, εκ των οποίων 16 παιδιά και ένας δάσκαλος.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες για το μακελειό

Ο δράστης – μαθητής της έβδομης δημοτικού – εισέβαλε σε μια τάξη και άρχισε να πυροβολεί γύρω του με το πιστόλι του πατέρα του, σύμφωνα με σερβικά δημοσιεύματα. Η αστυνομία κλήθηκε στις 8:40 π.μ. τοπική ώρα.

Ο δράστης «πυροβόλησε πρώτα τον δάσκαλο και μετά τα παιδιά που κρύβονταν κάτω από τα τραπέζια. Ήταν ένα ήσυχο αγόρι και καλός μαθητής», είπε μια μαθήτρια στον πατέρα της.

Μαθήτρια που φοιτά σε γυμνάσιο δίπλα στο δημοτικό σχολείο δήλωσε στο κρατικό δίκτυο RTS:

«Είδα παιδιά να τρέχουν έξω από το σχολείο, να ουρλιάζουν. Οι γονείς ήρθαν, ήταν πανικόβλητοι. Αργότερα άκουσα τρεις πυροβολισμούς»

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα