Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 00:08

Μισέλ: Ανακοίνωσε ότι η ΕΕ θα συζητήσει εντός της εβδομάδας το αίτημα της Ουκρανίας για ένταξη

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν το αίτημα της Ουκρανίας για ένταξη στο μπλοκ των 27 κρατών μέσα στις επόμενες ημέρες, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

«Η αλληλεγγύη, η φιλία και η άνευ προηγουμένου βοήθεια της ΕΕ για την Ουκρανία είναι αταλάντευτες. Θα συζητήσουμε το αίτημα της ένταξης της Ουκρανίας μέσα τις επόμενες ημέρες», είπε.

Οι ηγέτες της ΕΕ έχουν προγραμματίσει να συζητήσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία και την προσπάθεια της χώρας να ενταχθεί στην ΕΕ, σε μια άτυπη σύνοδο κορυφής στο Παρίσι την ερχόμενη Πέμπτη.

Υένθυμίζεται ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκιείχε υπογράψει την αίτηση για ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις 28 Φεβρουαρίου.

«Καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να ενταχθεί άμεσα η Ουκρανία με νέα ειδική διαδικασία. Είμαστε ευγνώμονες στους συνεργάτες μας που είναι μαζί μας. Στόχος μας όμως είναι να είμαστε μαζί με όλους τους Ευρωπαίους και, το πιο σημαντικό, να είμαστε ίσοι», είπε νωρίτερα σήμερα στο διάγγελμά του ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Είμαστε σίγουροι ότι το αξίζουμε, είμαστε σίγουροι ότι μπορεί να γίνει» προσέθεσε. Δείτε τις φωτογραφίες και την ανάρτηση-επιβεβαίωση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα