Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021 03:00

Πιλότος πέταξε μέσα από δύο τούνελ (εντυπωσιακό βίντεο)

Μια εντυπωσιακή πτήση σημειώνοντας πέντε Ρεκόρ Γκίνες πραγματοποίησε ο Ιταλός Ντάριο Κόστα, ο οποίος πέταξε μέσα από δύο τούνελ με ένα ειδικά τροποποιημένο αεροσκάφος, το οποίο είχε αναπτύξει ταχύτητα 240χλμ./ώρα.

Ο Ιταλός πιλότος πέταξε μέσα σε τούνελ στην Κωνσταντινούπολη με το ειδικά τροποποιημένο Zivko Edge 540, τα ξημερώματα του προηγούμενου Σαββάτου, μέσα σε δύο τούνελ. Η πτήση απαιτούσε λεπτότατους χειρισμούς από τον Ιταλό πιλότο καθώς το αεροσκάφος πετούσε σε ύψος μόλις 1 μέτρο πάνω από το οδόστρωμα.

Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισε δεν ήταν το να «σηκώσει» το αεροπλάνο εκεί μέσα μέσα από το πρώτο τούνελ, αλλά η στιγμή που βγήκε από αυτό και βρέθηκε στο κομμάτι του δρόμου, μήκους 360 μ., πριν μπει στο δεύτερο.

«Φάνηκε να γίνονται όλα τόσο γρήγορα, αλλά όταν βγήκα από το πρώτο τούνελ, το αεροπλάνο άρχισε να μετακινείται προς τα δεξιά εξαιτίας του πλευρικού ανέμου και εκείνη τη στιγμή μέσα στο μυαλό μου τα πάντα επιβραδύνθηκαν. Αντέδρασα και συγκεντρώθηκα στο να επαναφέρω το αεροπλάνο στη σωστή πορεία για να μπω στο δεύτερο τούνελ. Τότε, μέσα στο κεφάλι μου, όλα επιτάχυναν ξανά», ανέφερε περιγράφοντας τη στιμή, ο Κόστα.

#pgnews

Νέοι Ορίζοντες

Σχετικά

spot_img
spot_img

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα