Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 00:23

Πόλεμος στην Ουκρανία: Διεργασίες για συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ Ντμίτρο Κουλέμπα ανέφερε μάλιστα ότι η Ουκρανία και η Τουρκία θα εστιάσουν σε εργασίες για μια συνάντηση μεταξύ των προέδρων Ρωσίας – Ουκρανίας.

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι ανάμεσα στις χώρες από τις οποίες η Ουκρανία επιθυμεί εγγυήσεις ασφαλείας, στο πλαίσιο οποιαισδήποτε ειρηνευτικής συμφωνίας που θα μπορούσε να συνάψει με τη Μόσχα.

Συνάντηση στην Τουρκία

Επιπλέον όπως έγινε γνωστό ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι μία μόνιμη κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη λύση, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον Πούτιν, ο Ερντογάν είπε ότι θα μπορούσε να φιλοξενήσει τις συνομιλίες μεταξύ του Ρώσου και του Ουκρανού προέδρου στην Τουρκία.

Ως χώρα που βρίσκεται σε διάλογο τόσο με την Ουκρανία όσο και με τη Ρωσία, η Τουρκική Δημοκρατία καταβάλλει ειλικρινείς προσπάθειες για να σταματήσει ο πόλεμος, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καθώς, όπως είπε, η χώρα έχει εκκενώσει τους πολίτες της εν μέσω πολέμου και «έλαβε μεγάλη υποστήριξη από την ουκρανική διοίκηση»

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα