Τρίτη 23 Απριλίου 2024 22:38

Τουρκία: Αντιστροφή της πραγματικότητας επιχειρούν τα τουρκικά ΜΜΕ

Σε ένα συντονισμένο «πόλεμο προπαγάνδας» βάζοντας στο στόχαστρο την Αθήνα προχωρά ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε αυτό τον «πόλεμο» αξιοποιεί ταυτόχρονα τόσο τους υπουργούς του, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, τον κυβερνητικό του εταίρο, Ντεβλέτ Μπαχτσελί αλλά και τα ΜΜΕ, εντείνοντας το εκρηκτικό κλίμα και στοχεύοντας παράλληλα στον αποπροσανατολισμό της τουρκικής κοινής γνώμης.

Σε αυτό το παιχνίδι του τούρκου προέδρου, στόχος είναι η Αθήνα να παρουσιαστεί ως η πλευρά που φέρει την πλήρη ευθύνη για την ένταση, με την Άγκυρα να εμφανίζεται ως ο «αμυνόμενος».

Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας  Cumhuriyet δημοσιεύτηκε άρθρο με τίτλο «βήμα από την Ελλάδα για αύξηση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο: Εκδόθηκε Navtex». Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στην ελληνική NAVTEX για στρατιωτικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, πέριξ των νησιών Ρόδο, Κάρπαθο και Καστελόριζο τη στιγμή που «η πολιτική ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες». Η ελληνική κίνηση χαρακτηρίζεται ως έα πρόσθετο βήμα που θα «αυξήσει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο».

Σημειώνεται ακόμα ότι στα ελληνικά ΜΜΕ η NAVTEX παρουσιάζεται ως μία προσπάθεια με «στόχο να εμποδίσει» την Τουρκία να προβεί σε πιθανές γεωτρήσεις/σεισμικές δραστηριότητες στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή δημοσιογράφος της ίδιας εφημερίδας σε ανάρτηση τους στο twitter δημοσιεύει γράφημα στο οποίο απεικονίζει τουρκικές σημαίες σε «νησιά, νησίδες και βράχους που δεν παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με συνθήκες».

Η Γενί Σαφάκ από την πλευρά της βάζει στο στόχαστρο την Κρήτη. Σε ρεπορτάζ της εφημερίδας υποστηρίζεται ότι το νησί «στρατικοποιείται πλήρως», προκειμένου «να στοχοποιήσει την Τουρκία υποστηρίζοντας τις προκλητικές δραστηριότητες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Αυτά τα βήματα περιλαμβάνουν την επέκταση της στρατιωτικής βάσης της Σούδας, η οποία έχει παραδοθεί στις ΗΠΑ, και την κατασκευή μιας δεύτερης ναυτικής βάσης στο νησί».

Στο πλαίσιο της εμπρηστικής ρητορικής της Άγκυρας και το CNN Turk, με τον πολιτικό αναλυτή Χακάν Μπαϊρακτσί να αναφέρει σε σχέση και με την ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών δεσμών – σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ – «Η Τουρκία για να αντιμετωπίσει αυτή το ρεζιλίκι, μπορεί να κάνει μια επιχείρηση εδώ, να ρίξει μια σφαλιάρα, να κάνει απόβαση σε δυο νησιά εδώ και να πει πως ᾽᾽εγώ δεν είμαι επιθετική χώρα᾽᾽, τότε να ρεζιλευτεί η ελληνική εξωτερική πολιτική θα καταρρεύσει και η πολιτική των ΗΠΑ. Επιπλέον στην εσωτερική πολιτική θα πει πως ᾽᾽δεν επιτέθηκα στην Ελλάδα απλά της έδωσα μήνυμα πως αν συνεχίσεις την επιθετική πολιτική εγώ θα κάνω αυτά».

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα