Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 16:25

Βαθυσκάφος Titan: Το τελευταίο βίντεο πριν από την μοιραία κατάδυση

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που δείχνει τη στιγμή που το υποβρύχιο OceanGate Expeditions ξεκίνησε το ταξίδι του προς το ναυάγιο του Τιτανικού. Τα πλάνα δημοσιεύθηκαν στο TikTok από μια 22χρονη βιντεογράφο που εργάζεται στο μητρικό πλοίο Polar Prince.

Η Abbi Jackson μοιράστηκε το σύντομο βίντεο πριν εξαφανιστεί το σκάφος και χωρίς να φαντάζεται τι θα επακολουθήσει.

Η ανάρτηση έχει λεζάντα «βλέποντας ένα υποβρύχιο να κατεβαίνει στον Τιτανικό». Η 22χρονη απομακρύνεται από το κατάστρωμα του πλοίου για να δείξει τον Τιτάνα στην επιφάνεια του Ατλαντικού Ωκεανού, λίγο πριν ξεκινήσει την κάθοδό του. Το βίντεο έχει ήδη πάνω από 20 εκατομμύρια views.

«Είναι θρύλος» γράφει η 22χρονη, ενώ στα πλάνα σε άλλο βίντεο φαίνεται ο Paul Henri Nargeolet, ο οποίος έχει ονομαστεί «Mr Titanic» επειδή επισκέφτηκε τα συντρίμμια 37 φορές. Ο 77χρονος φαίνεται να κάθεται στο πλάι μιας φουσκωτής βάρκας πριν κουνήσει το χέρι και χαμογελάσει στην κάμερα.

Η Τζάκσον μοιράστηκε από τότε τις σκέψεις της για το χαμένο υποβρύχιο στο Instagram, όπου ζήτησε να προσευχηθούν για τα πέντε άτομα που εξακολουθούν να αγνοούνται στον Ατλαντικό.

@abbijaxxxon #titanic ♬ Us – A COLORS SHOW – FKJ

Αντίστροφη μέτρηση για το βαθυσκάφος – Λίγοστεύουν οι ελπίδες

Συμειώνεται ότι σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την αναζήτηση του τουριστικού βαθυσκάφους Τitan με τους πέντε επιβαίνοντες, που καταδύθηκε στο ναυάγιο του Tιτανικού με την κλεψύδρα του χρόνου να αδειάζει. Οι Αρχές εξετάζουν προσεκτικά τους υποθαλάσσιους ήχους που εντόπισαν την Τετάρτη στα βάθη του Ατλαντικού ενώ επισημαίνεται ότι το οξυγόνο μέσα στο μικρό βαθυσκάφος που δεν είχε επαρκή εφόδια διαρκεί για λίγες ακόμη ώρες, δηλ. μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης σήμερα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το οξυγόνο μέσα στο υποβρύχιο θα τελειώσει σήμερα το μεσημέρι στις 14:08 (ώρα Ελλάδος), όπως σημείωσε η αμερικανική ακτοφυλακή.

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα