Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 03:58

Βίντεο από Ιμαλάια: Οι ορειβάτες αφήνουν πίσω τους μια τεράστια χωματερή

Σε μία πρωτοφανή καταγγελία προχώρησε ένας περιβαλλοντολόγος ο οποίος βρίσκεται στα Ιμαλάια. Ο 53χρονος Luc Boisnard, με δηλώσεις του στους Times ανέφερε πως ορειβάτες που επισκέπτονται τα Ιμαλάια έχουν αφήσει πίσω τους μία «απέραντη χωματερή».
Ο ίδιος βρίσκεται εκεί προκειμένου να καθαρίσει το χάος που έχουν αφήσει οι ορειβάτες. «Ρίχνουν τα απορρίμματά τους στους παγετώνες, οι οποίοι θα εμφανιστούν ξανά σε 200 χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Έχει απομακρύνει 3,7 τόνους αποβλήτων

Ο Boisnard τα τελευταία χρόνια έχει οργανώσει πολλούς καθαρισμούς βουνών. Μέσα από τον οργανισμό Himalayan Clean-Up έχει απομακρύνει με την ομάδα του 3,7 τόνους αποβλήτων από το Μακάλου, την πέμπτη ψηλότερη κορυφή του κόσμου και την Αναπούρνα, τη δέκατη ψηλότερη. Σε μια προηγούμενη αποστολή το 2010 μάζεψαν από το Έβερεστ 1 τόνο σκουπιδιών.

Στα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα βλέπουμε τον Boisnard και την ομάδα του να διασχίζουν σωρούς απορριμμάτων, συμπεριλαμβανομένων πλαστικών μπουκαλιών, μαξιλαριών και εγκαταλελειμμένων σκηνών.

«Πίσω από κάθε βράχο βρίσκεις πολλά μπουκάλια οξυγόνου, κονσέρβες, καμβάδες και παπούτσια. Είναι πραγματικά τρομακτικό», δήλωσε ο Γάλλος περιβαλλοντολόγος, τονίζοντας ότι το 45% των απορριμμάτων ήταν πλαστικά.

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα