Τρίτη 16 Απριλίου 2024 17:11

Αιγιάλεια: Στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η ανάπλαση της οδού Μητροπόλεως

 

Την ικανοποίησή του για την ένταξη και χρηματοδότηση μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων Δυτικής Ελλάδας, δύο αξιόλογων έργων που αφορούν στη βελτίωση ποιότητας ζωής των δημοτών, εκφράζει ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, μετά από τις σχετικές ανακοινώσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριου Φαρμάκη κατά τις πρόσφατες τηλεδιασκέψεις με τους Δημάρχους της Περιφέρειας, αναφορικά με τα έργα αρμοδιότητας των Δήμων που έχουν ενταχθεί και χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Δυτικής Ελλάδας.

Πρόκειται για τα έργα: 1. «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΙΓΙΟΥ: ΕΝΟΤΗΤΑ 1 «ΟΔΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ» προϋπολογισμού 2.380.586,30 € και 2. «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΟΔΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΟΛΗΣ ΑΙΓΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» προϋπολογισμού 1.500.000,00 €.

Ειδικότερα, το έργο «Ανάπλαση Εμπορικού Κέντρου Αιγίου: Ενότητα 1-Οδός Μητροπόλεως» αφορά στη διαμόρφωση του τμήματος της οδού Μητροπόλεως από το διαμορφωμένο τμήμα (μετά το τέλος του κτιρίου Παναγιωτοπούλου), μέχρι την οδό Σολωμού (φανάρια), συνολικού μήκους 445 μ. περίπου και συνολικής επιφανείας 6.520 τ.μ., με τις εργασίες να περιλαμβάνουν διαμορφώσεις και επιστρώσεις πεζοδρόμων – οδών – πεζοδρομίων και πλατειών, φύτευση για την διαμόρφωση δενδροστοιχιών, επέκταση – συμπλήρωση του δικτύου και η μετακίνηση ή ανακατασκευή των φρεατίων και των εσχαρών του δικτύου απορροής και αποχέτευσης ομβρίων, επέκταση – συμπλήρωση – αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, λόγω των αποξηλώσεων των πεζοδρομίων και του οδοστρώματος, ηλεκτροφωτισμός της οδού και προμήθεια και τοποθέτηση των φωτιστικών σωμάτων, σύμφωνα με τις σχετικές μελέτες.

Το έργο «Αποχέτευση οδού Κορίνθου πόλης Αιγίου Δήμου Αιγιαλείας» έρχεται να αντικαταστήσει τους ήδη υπάρχοντες εδώ και δεκαετίες συλλεκτηρίους αγωγούς από την οδό Κορίνθου στο ύψος της Πυροσβεστικής Αιγίου έως και τα σκαλάκια της Φιλοποίμενος επί της οδού Ζωοδόχου Πηγής, συνολικού μήκους άνω των 2 χιλιομέτρων. Με τη λειτουργία του θα εξυπηρετούνται πλέον και οι εσωτερικές οδοί που σήμερα δεν διαθέτουν πρόσβαση στην αποχέτευση αλλά και θα λυθεί το πρόβλημα με λιμνάζοντα όμβρια ύδατα που παρατηρείται σε διάφορα σημεία μετά από νεροποντές. Τέλος, ο νέος αγωγός θα μεταφέρει τα λύματα στον Βιολογικό Καθαρισμό Αιγίου, ενώ ο ήδη υπάρχων θα απομακρύνει μόνο τα όμβρια ύδατα.

Με αφορμή την εξέλιξη, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος τονίζει πως η αγαστή συνεργασία της δημοτικής αρχής με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με κυρίαρχο στοιχείο το διαρκές ενδιαφέρον, αποφέρει καρπούς ωφέλιμους για την καθημερινότητα των δημοτών και μετατρέπει τον Δήμο Αιγιαλείας σε μια πόλη σύγχρονη, με προοπτικές εξέλιξης διαφορετικές από το παρελθόν. Αναμένονται, δε, και άλλες ευχάριστες εξελίξεις για έργα σε όλη την έκταση του Δήμου.

#pressgreece.gr

#ΔΥΤΙΚΗΕΛΛΑΔΑ

#ΤΟΠΙΚΗΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

symboulos.gr

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα