Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 23:16

Δημιουργία Περιφερειακής Ενεργειακής Κοινότητας στο Μεσολόγγι

Αλλαγή σελίδας στον ενεργειακό τομέα της Δυτικής Ελλάδας. Και αυτό διότι υπογράφηκε η παραχώρηση χώρου 1300 στρεμμάτων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για τη δημιουργία της Πρώτης Περιφερειακής Ενεργειακής Κοινότητας.

Η παρουσίαση έγινε χθες από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Στέλιο Λιβανό και τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος Νεκτάριο Φαρμάκη.

Όπως τόνισε ο κ. Λιβανός: « Ως Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δρομολογούμε μεταρρύθμιση για αναμόρφωση των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων. Στοχεύουμε στο να φύγουμε από τις παλιές εγκαταστάσεις και να μειώσουμε παράλληλα το κόστος ηλεκτροδότησης».

Ο Υπουργός τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη σημαντικές μελέτες για τους ΤΟΕΒ και το όραμα του Υπουργείου είναι να δημιουργήσει ένα  συνεκτικό και λειτουργικό νομοθετικό πλαίσιο για να πετύχει μια ενιαία διαχείριση του συνόλου των υδάτινων πόρων.

« Οι ενεργειακές κοινότητες θα είναι ένα  εργαλείο α για τους απλούς παραγωγούς να γλιτώσουν χρήματα από τη μείωση του κόστους. Και αυτό το κάνουμε στην  πιο πράσινη περιοχή. Έτσι το Υπουργείο προχωράει σε παραχώρηση. 1300 στρέμματα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για   δημιουργία περιφερειακής ενεργειακής κοινότητας στην περιοχή Βόλτες Μεσολογγίου».

dav

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης ευχαρίστησε τον Υπουργό, ξεδίπλωσε το όραμα του για την αναβάθμιση της Δυτ. Ελλάδος και σημείωσε μεταξύ άλλων ότι στόχος του είναι να καταστήσει την περιοχή «   πρωταγωνίστρια μεγάλων πολιτικών που στοχεύουν στη βιώσιμη ανάπτυξη και την άμεση στήριξη των  αγροτών μας».

#pressgreece.gr

#ΔΥΤΙΚΗΕΛΛΑΔΑ

 

 

symboulos.gr

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα