Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 22:58

Δυτική Ελλάδα: Τηλεδιάσκεψη για 4 έργα πνοής στο δήμο Ερυμάνθου

Τηλεδιάσκεψη είχαν ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης με τον δήμαρχο Ερυμάνθου Θόδωρο Μπαρή για τα έργα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που αφορούν στον Δήμο Ερυμάνθου.
Ο περιφερειάρχης είχε χθες έναν κύκλο επαφών με όλους τους δημάρχους για τα 44 έργα που έχουν ενταχθεί και χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Δυτικής Ελλάδας.
Μέχρι στιγμής, στον Δήμο Ερυμάνθου έχει ανακοινωθεί πως θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα 4 έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Συγκεκριμένα πρόκειται για έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των δικτύων άρδευσης του Δήμου Ερυμάνθου, τα οποία έχουν προϋπολογιστεί πως θα φτάσουν το 1.340.000 ευρώ περίπου, αλλά τα τρία αναπτυξιακά ανάδειξη της δασικής αναψυχής στο φαράγγι Κουμερίου, προϋπολογισμού 349.520 χιλ. ευρώ, για την ανάδειξη της δασικής αναψυχής στο φαράγγι Τεθρέα, προϋπολογισμού 369.400 ευρώ και για την ανάδειξη δασικής περιοχής και ανεμοπτερισμού στο Σκιαδοβούνι Τριταία, προϋπολογισμού 329.780 ευρώ.

Ο κ. Μπαρής ζήτησε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα έργα στον Δήμο. «Με τη χθεσινή ανακοίνωση της Περιφέρειας, ουσιαστικά έγινε και επίσημη η ένταξη των τεσσάρων έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Πλέον αυτό που περιμένουμε είναι μέσα στο 2021 να έχουμε τις δημοπρατήσεις των έργων» αναφέρει ο κ. Μπαρής με τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις να αναφέρουν πως οι δημοπρατήσεις θα έχουν γίνει μέχρι το καλοκαίρι. Επιπλέον, ο δήμαρχος Ερυμάνθου αναφέρθηκε και σε ένα ακόμα σημαντικό θέμα για την περιοχή: «Μέσα στον μήνα αναμένουμε και την ανάθεση του τεχνικού συμβούλου από την Περιφέρεια για το φράγμα Αστερίου, ο οποίος θα εκτιμήσει την κατάσταση για τις όποιες παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή».
Σχετικά με το πότε θα ξεκινήσουν τα τέσσερα σημαντικά έργα για τον Ερύμανθο, σαφής απάντηση δεν μπορεί να υπάρξει αυτή τη στιγμή. Εφόσον, δημοπρατηθούν τα έργα μέσα στο 2021, τότε θα μπορούμε να πούμε πως μπαίνουν στην «τελική ευθεία» για την έναρξη των εργασιών, πιθανότατα τους πρώτους μήνες του 2022. Η φάση των δημοπρατήσεων έχει ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή, καθώς από το Δήμο περιμένουν να δουν το ποσό που θα αποδεσμευθεί από τις εκπτώσεις, ώστε να το διαθέσουν σε άλλα έργα που περιμένουν χρηματοδότηση.

#pressgreece.gr

#ΔΥΤΙΚΗΕΛΛΑΔΑ

#ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

symboulos.gr

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα