Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 07:35

Ναυπακτία: Πρόεδροι επτά κοινοτήτων ζητούν αντισταθμιστικά από τα αιολικά

Επιστολή προς τον δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα απέστειλαν πρόεδροι επτά τοπικών κοινοτήτων, εστιάζοντας στο θέμα των αντισταθμιστικών από τα αιολικά πάρκα. Η  επιστολή υπογράφεται από τους: Δανιήλ Νικόλαο, Πρόεδρος ΤΚ Τρικόρφου , Καλαβρουζιώτη Νικόλαο, Πρόεδρος ΤΚ Καλαβρούζας, Κοντοχρήστο Δημήτριο, Πρόεδρος ΤΚ Βελβίνας , Κωστούλα Βασίλη, Πρόεδρος ΤΚ Βλαχομάνδρας , Πολύδωρο Σταμάτη, Πρόεδρος ΤΚ Πιτσινεΐκων , Μαλλά Παναγιώτη, Πρόεδρος ΤΚ Μολυκρείου , Αλεξόπουλο Νικόλαο, Πρόεδρος ΤΚ Μακύνειας και αναφέρει αναλυτικά:

Προς: Τον κ. Δήμαρχο Ναυπακτίας

«Κύριε Δήμαρχε,

Παρακολουθήσαμε τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα αντισταθμιστικά από τα αιολικά πάρκα στο δήμο μας και τη συμφωνία που κάνατε ως δήμος με την εταιρία που θα κατασκευάσει το πάρκο στη θέση Μακρυνόρος.

Από τη συζήτηση αυτή προέκυψε ότι ο δήμος και τα χωριά θα λάβουν κάποια σημαντικά χρηματικά ποσά ως έργα από την εταιρία αυτή, τα οποία κάνατε γνωστά για πρώτη φορά στο δημοτικό συμβούλιο και στους πολίτες ώστε να τα γνωρίζουν όλοι.

Δηλώνουμε ότι επιθυμούμε να είμαστε παρόντες στις συζητήσεις με τις εταιρίες που κατασκεύασαν τα αιολικά πάρκα, προκειμένου να υποδείξουμε ποια έργα πρέπει να γίνουν για τις τοπικές μας κοινότητες.

Σας ζητάμε κε Δήμαρχε, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας να ερευνήσετε το σοβαρό αυτό θέμα και να φροντίσετε να λάβουν ο δήμος και τα χωριά μας έστω και τώρα ό,τι είναι πλέον δυνατό διότι η επιβάρυνση από τα έργα αυτά είναι μεγάλη και όπως σας είπαμε δεν έχουμε λάβει μέχρι σήμερα σχεδόν τίποτα.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία».

#pressgreece.gr

#ΔΥΤΙΚΗΕΛΛΑΔΑ

symboulos.gr

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα