Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 15:57

Πάτρα: «Συμμαχία για την Υγεία» μεταξύ Επιμελητηρίου και 6ης ΥΠΕ

«Συμμαχία για την Υγεία» έχουν συνάψει η Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας με το Επιμελητήριο Αχαΐας, υλοποιώντας δράσεις με επίκεντρο τους χώρους του Επιμελητηρίου στο κέντρο της Πάτρας.

Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή την συνεχιζόμενη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων για την πανδημία με rapid test (γίνονται τρεις φορές ανά εβδομάδα), κάλεσαν τους πολίτες σε συνεργασία με τον  Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών του Γ.Ν. Παίδων «Καραμανδάνειο» Πατρών, να προσφέρουν αίμα, μετά τον έλεγχο, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, το πρωί του προηγούμενου Σαββάτου. Λόγω της πανδημίας, οι ελλείψεις σε φιάλες αίματος είναι σημαντικές.

Παρόντες στην αιμοδοσία ήταν ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, κ. Γιάννης Καρβέλης, και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας. «Προσπαθούμε σε οργανωμένους χώρους, όπως είναι αυτός του Επιμελητηρίου Αχαΐας, να κάνουμε τέτοιες δράσεις και να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον  των συμπολιτών μας» τόνισε ο κ. Καρβέλης για την συνεργασία της 6ης ΥΠΕ με το Επιμελητήριο.

Ο κ. Μαρλαφέκας τόνισε ότι η συνεργασία με την 6η ΥΠΕ είναι επιβεβλημένη όσο συνεχίζεται η υγειονομική κρίση. «Ανοίγουμε και άλλους χώρους του Επιμελητηρίου Αχαΐας και τους θέτουμε στη διάθεση των υγειονομικών υπηρεσιών για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε από την πλευρά μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η ανταπόκριση των πολιτών στην εθελοντική αιμοδοσία ήταν ενθαρρυντική και πρόθεση τόσο του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ. Γιάννη Καρβέλη, όσο και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας, κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα, είναι να διοργανωθεί σύντομα και νέα δράση, καθώς οι ανάγκες σε αίμα είναι πιεστικές.

Επίσης, οι δύο φορείς εξετάζουν το ενδεχόμενο να λειτουργήσει κάθε Σάββατο και δεύτερο συνεργείο για την διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων με rapid test στο ισόγειο του Επιμελητηρίου.

#pressgreece.gr

#ΔΥΤΙΚΗΕΛΛΑΔΑ

symboulos.gr

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα