Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 15:56

Σύμφωνη η 6η ΥΠΕ για την παραχώρηση παλαιού νοσοκομείου Μεσολογγίου στον Δήμο

Από την Διοίκηση του Γ.Ν. Αιτωλ/νιας – Νοσηλευτική Μονάδα Μεσολογγίου “Χατζηκώστα”, ανακοινώνεται ότι με το υπ’ αρίθμ. Α.Π. 10837/ 18-02-2021 έγγραφο του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ που απευθύνεται στους αρμόδιους Υπουργούς Υγείας και κοινοποιήθηκε στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και στην Νοσηλευτική Μονάδα Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» , εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη της 6ης ΥΠΕ για την παραχώρηση του Παλαιού Νοσοκομείου Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» στον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου.

Αυτό, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σχετικό έγγραφο (Αριθμ. πρωτ.: 859/19-1-2021) του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου στο οποίο αναφέρει τον σκοπό των διαθετών και «η θέληση τους ικανοποιείται πληρέστερα με την χρησιμοποίηση του παραπάνω κτηρίου ως συνεδριακό κέντρο για Ιατρικά θέματα και λοιπές συναφείς εκδηλώσεις, με τις οποίες προάγεται η Ιατρική και γενικά η περίθαλψη των κατοίκων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής» .

Η Νοσηλευτική Μονάδα Μεσολογγίου «Χατζηκώστα» χαιρετίζει με ανακοινωση της την παραπάνω εξέλιξη και καλεί τον Δήμο ΙΠ. Μεσολογγίου, την 6η ΥΠΕ , και το Υπουργείο Υγείας να διευθετήσουν τάχιστα τις απαιτούμενες νομικές διαδικασίες παραχώρησης , ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα – μετά την ένταξη του εμβληματικού αυτού κτηρίου σε συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα – να λάβουν σάρκα και οστά οι επιθυμίες και οι προσπάθειες χρόνων για την ιστορική διάσωση και αναπαλαίωσή του.

#pressgreece.gr

#ΔΥΤΙΚΗΕΛΛΑΔΑ

symboulos.gr

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα