Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 10:05

Πάτρα: Δύσκολο για τους επιχειρηματίες των Βραχνεΐκων το καλοκαίρι

Στα Βραχνέικα όλοι θέλουν την δημιουργία και τη σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης, αλλά θα προτιμούσαν είτε να ολοκληρωθούν τα έργα πριν το καλοκαίρι – όπως τους είχαν υποσχεθεί- είτε να συνεχιστούν μετά τη σεζόν για να προλάβουν να δουλέψουν χωρίς εμπόδια.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδρέας Παπανικήτας μαζί με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Μελά και υπηρεσιακούς παράγοντες συναντήθηκαν με τους επιχειρηματίες των Βραχνεΐκων για να τους εξηγήσουν πώς έχει η κατάσταση.

Οι καταστηματάρχες τόνισαν στην πλευρά της δημοτικής αρχής να σταματήσουν οι εργασίες ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου και να συνεχιστούν σε πυρετώδεις ρυθμούς από τον Σεπτέμβριο και μετά. Επίσης εξήγησαν ότι το φράξιμο της εισόδου της παραλιακής οδού θα έπαυε την κίνηση στα μαγαζιά τους, αλλά και ότι οι παράπλευροι κάθετοι οδοί που οδηγούν στην παραλιακή είναι επικίνδυνες αφού δεν έχουν την ανάλογη σήμανση.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδρέας Παπανικήτας δήλωσε: «Πρέπει να καταλάβουν οι επιχειρηματίες της περιοχής αλλά και οι κάτοικοι πως αυτό το έργο αποχέτευσης είναι προς όφελός τους. Θα έχουν καθαρή θάλασσα αλλά και πρόσβαση στο δίκτυο αποχέτευσης της Πάτρας» δήλωσε αρχικά ο κ. Παπανικήτας για τη σημασία του έργου και συνέχισε: «Καταλαβαίνουμε τις ανησυχίες των καταστηματαρχών, αλλά το έργο έχει συγκεκριμένες προθεσμίες περαίωσης. Συγκεκριμένα θα πρέπει να έχει τελειώσει μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου καθώς μέχρι τότε είναι η χρηματοδότηση. Το έργο θα ωφελήσει πολλαπλασιαστικά για τους καταστηματάρχες και την περιοχή συνολικά. Με αυτό, εννοώ πως θα φτιαχτεί και ο δρόμος με την ολοκλήρωση του έργου».
Κλείνοντας ο κ. Παπανικήτας αφήνει ένα μικρό παράθυρο για να ικανοποιηθεί το αίτημα των επιχειρηματιών των Βραχνεΐκων.

«Τους έχουμε εξηγήσει στις συναντήσεις μας ποιες είναι οι διαδικασίες. Θα κάνουμε μια τελευταία παρέμβαση μέσω του δημάρχου στη Διαχειριστική, μήπως και καταφέρουμε να πάρουμε νέο περιθώριο για την ολοκλήρωση του έργου. Είναι δύσκολο και δεν συμβαίνει συχνά να δίνονται τέτοιες παρατάσεις, αλλά θα το προσπαθήσουμε γιατί καταλαβαίνουμε αυτό που μας ζητάνε» τόνισε ο κ. Παπανικήτας αλλά δεν έδειξε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την έκβαση αυτού του αιτήματος.

ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Τους τελευταίους μήνες στα Βραχνέικα εκτελείται το πολύ σημαντικό έργο δημιουργίας δικτύου αποχέτευσης, το οποίο θα επιτρέψει τη σύνδεση των σπιτιών και επιχειρήσεων της περιοχής με τον Βιολογικό Καθαρισμό.
Αυτή την περίοδο, το έργο βρίσκεται στην περιοχή των Βραχνεΐκων και υπό κανονικές συνθήκες θα ολοκληρωνόταν σύντομα. Ωστόσο, τα κακοκαιρικά φαινόμενα του φετινού χειμώνα δεν επέτρεψαν τη διαρκή συνέχιση των έργων με αποτέλεσμα να μην τηρηθεί το αρχικό χρονοδιάγραμμα έως τις 30 Απριλίου.

Με βάση την αναπροσαρμογή στα νέα δεδομένα, έως τις αρχές Ιουνίου εκτιμάται πως θα έχουν τελειώσει οι εργασίες στα Βραχνέικα και στη συνέχεια ο εργολάβος θα προχωρήσει στην περιοχή των Ροϊτίκων προς την Πάτρα. Αυτό σημαίνει ότι ο παραλιακός δρόμος που συνδέει την Πάτρα με τα Βραχνέικα θα είναι κλειστός στο ύψος των Ροϊτίκων λόγω των εργασιών που εκτιμάται ότι θα τελειώσουν μετά το καλοκαίρι.
Ολο το έργο αλλά και η σύνδεση των οικιών και επιχειρήσεων με το δίκτυο και τον Βιολογικό Καθαρισμό της Παραλίας θα έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2023.

#pgnews

#ΔΥΤΙΚΗΕΛΛΑΔΑ

symboulos.gr
Ακολουθήστε το Pressgreece στο Google News
και στο Facebook

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα