Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 15:20

Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας: Αίτημα για πεζοδρόμηση το 3ήμερο του καρναβαλιού το ιστορικό κέντρο

Νέα πρόταση από τον Εμπορικό σύλλογο Πάτρας για το τελευταίο τριήμερο της κορύφωσης του καρναβαλιού. Η σκέψη των εμπόρων είναι όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης να μετατραπεί σε έναν τεράστιο πεζόδρομο είτε από τις 11 το πρωί του Σαββάτου και μετά, είτε να ισχύσει το μέτρο αυτό από το απόγευμα της Παρασκευής και μετά.

Η πεζοδρόμηση του κέντρου σίγουρα θα διευκολύνει την διοργάνωση και θα τονώσει την εμπορική κίνηση. Όσον αφορά την απρόσκοπτη φορτοεκφόρτωση των εμπορευμάτων, αυτή συνήθως έχει γίνει τις προηγούμενες ημέρες.

Η υψηλή επισκεψιμότητα που αναμένεται στην Πάτρα εκείνες τις ημέρες, κυριολεκτικά θα δώσει πνοή και στα καταστήματα της πόλης, που περιμένουν να δουν τον τζίρο τους να ανεβαίνει. Μετά από 3 χρόνια, το φετινό καρναβάλι φθάνει πολλά υποσχόμενο για την εστίαση, τους εμπόρους αλλά και ολόκληρη την Πάτρα.

Η τοπική αγορά περιμένει την επανάκαμψη μετά από όλο αυτό το διάστημα, με επισκέπτες όλων των ηλικιών που θα έρθουν ιδίως το τελευταίο τριήμερο κορύφωσης των εκδηλώσεων. Μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο, χωρίς το κυκλοφοριακό κομφούζιο άλλων ετών, είναι σίγουρα μια βόλτα χαλαρή, που δίνει τη δυνατότητα επικέντρωσης στα καταστήματα, και φυσικά εύκολης πρόσβασης σε αυτά.

Οι περιορισμένες θέσεις στάθμευσης θα δημιουργήσουν τεταμένο κλίμα και δεν θα είναι υπέρ της αγοράς, γι΄αυτό η πρόταση του εμπορικού συλλόγου φαίνεται πως θα εξεταστεί σοβαρά.

#pgnews

#ΔΥΤΙΚΗΕΛΛΑΔΑ

symboulos.gr
Ακολουθήστε το Pressgreece στο Google News
και στο Facebook

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα