Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 19:27

Καλάβρυτα: Τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Βουλής με τον Δήμαρχο

Tηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο είχε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας, με αφορμή την ενημερωτική συνάντηση που οργανώνει το προσεχές Σάββατο ο Δήμος Καλαβρύτων για τον λαό της Αϊτής.
Ο κ. Τασούλας συνεχάρη τον κ. Παπαδόπουλο για τις εν γένει προσπάθειες του Δήμου ώστε να συγκεντρωθούν πόροι με σκοπό την ανέγερση μια δομής κοινωφελούς χαρακτήρα στην Αϊτή, ως κίνηση ανταπόδοσης και ευγνωμοσύνης για το γεγονός ότι η Αϊτή ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε έμπρακτα την Επανάσταση του 1821.
Όπως είναι γνωστό, στις 15 Ιανουαρίου 2022 συμπληρώνονται 200 χρόνια απ’ την αναγνώριση της Ελληνικής Επανάστασης απ’ την Δημοκρατία της Αϊτής.
Έτσι, το προσεχές Σάββατο 15 Ιανουαρίου, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Πολυδύναμου Πολιτιστικού Κέντρου στα Καλάβρυτα, ο Δήμος Καλαβρύτων οργανώνει ενημερωτική συνάντηση, με δυνατότητα συμμετοχής και μέσω Τηλεδιάσκεψης, με σκοπό τον συντονισμό δράσεων Κυβέρνησης, φορέων Αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων και οργανώσεων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναληφθεί ώστε, σ’ ένδειξη ανταπόδοσής προς τον λαό της Αϊτής, η Ελλάδα να χρηματοδοτήσει την κατασκευή εκεί μιας δομής κοινωφελούς χαρακτήρα.
Στη διάρκεια της συνάντησης, ο άμισθος συνεργάτης του Δήμου Καλαβρύτων Νίκος Κοσμάς θα παρουσιάσει συνοπτικά όλες τις κινήσεις που έχουν γίνει έως σήμερα καθώς κι ένα περίγραμμα προτάσεων για τον χαρακτήρα της δομής κοινωφελούς χαρακτήρα. Ο κ. Κοσμάς, στο πρόσφατο παρελθόν, μετείχε σε προγράμματα ανθρωπιστικών δράσεων στην Αϊτή, ως στέλεχος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

#pgnews

#ΔΥΤΙΚΗΕΛΛΑΔΑ

symboulos.gr
Ακολουθήστε το Pressgreece στο Google News
και στο Facebook

Σχετικά

spot_img

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα