Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 11:51

Ναυάγιο στην Πύλο: Βρήκε τον αδελφό του ανάμεσα στους διασωθέντες – Συγκινητικές εικόνες

Συγκλονιστική στιγμή το πρωί στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου ένας από τους συγγενείς που καταφτάνουν για να αναζητήσουν τους δικούς τους, βρήκε τον μικρό αδελφό του. Έσπευσε να τον αγκαλιάσει πίσω από τα κάγκελα, με τη στιγμή να είναι σπαρακτική.

O Φάρντι στάθηκε στα κιγκλιδώματα που είχαν στηθεί και προσπαθούσε να αγκαλιάσει τον αδερφό του Μοχάμεντ που διασώθηκε από το πολύνεκρο ναυάγιο.

Με δάκρυα στα μάτια τα δύο αδέρφια κρατούσαν ο ένας το πρόσωπο του άλλου και αγκαλιάζονταν.

Αδέλφια

Ο Φαρντι, Συρος πρόσφυγας, ήρθε από την Ολλανδία για να ψάξει και τελικά να βρει τον 18χρονο αδερφό του Μοχάμεντ που επέβαινε στο αλιευτικό πλοίο που βυθίστηκε.

Ο Μοχάμεντ είχε ξεκινήσει από τη Λιβύη και ο τελικός του προορισμός ήταν η Ιταλία. Δεν έφτασε ποτέ εκεί, αλλά σώθηκε.

Σε εξέλιξη η μεταφορά των μεταναστών από το λιμάνι της Καλαμάτας στη δομή της Μαλακάσας

Αναχώρησαν από το Λιμάνι της Καλαμάτας οι διασωθέντες μετανάστες του ναυαγίου στα ανοιχτά της Πύλου. Συνολικά 68 άτομα μεταφέρονται αυτή την ώρα προς τη δομή της Μαλακάσας, ανάμεσα τους και κάποιοι ανήλικοι που θα μεταφερθούν αρχικά στη Μαλακάσα για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης και στη συνέχεια θα μεταβούν σε δομές ανηλίκων.

Λίγο μετά τις 08:30 οι μετανάστες, όλοι ηλικίας από 16-40 ετών άρχισαν να επιβιβάζονται στα λεωφορεία. Νωρίτερα είχαν βγει έξω από τον χώρο που είχε διαμορφωθεί και διέμεναν κρατώντας σε σακουλες όσα προσωπικά τους αντικείμενα κατάφεραν να περισωσουν μετά το ναυάγιο και περίμεναν να δώσουν τα στοιχεία τους.

Την ίδια ώρα συγγενείς συνέχιζαν να έρχονται στο λιμάνι της Καλαμάτας για να αναζητήσουν τους δικούς τους.

Μετανάστες
Μετανάστες

Πηγή: skai.gr

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα