Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022 01:00

Ο πατρινός Νίκος Τζανάκος στην 7μελή Executive Committee των Διεθνών Παιδικών Αγώνων (I.C.G.)

O Πατρινός Νίκος Τζανάκος εξελέγη  στην 7μελή Executive Committee της Παγκόσμιας Αθλητικής Οργάνωσης των International Children’s Games (I.C.G.).
Στην Εκτελεστική Επιτροπή ψηφίστηκαν και συμμετέχουν.
  • Igor Topole Πρόεδρος από την Σλοβενία,
  • Chulwon Shin αντιπρόεδρος από την Ν. Κορέα,
  • Avi Benbenisti αντιπρόεδρος από το Ισραήλ,
  • Hugh Waters Γενικός γραμματέας από την Σκωτία,
  • Julien Chevalley ταμίας από την Ελβετία,
  • Fen-fen Chang από την Taiwan και
  • Nikos Tzanakos από την Ελλάδα.
Ακολούθησε η πρώτη συνεδρίαση της Ε.Ε. με την αντιπροσωπεία της πόλης Daegu της Ν Κορέας με επικεφαλής το Δήμαρχο της, για τις λεπτομέρειες της επόμενης διοργάνωσης τον Ιούλιο του 2023, αυτή τη φορά στην ήπειρο της Ασίας.
Σημαντικό για την Ελλάδα είναι πως στο Δ.Σ. εκλέχτηκαν ο Σπύρος Παυλάκος από τη Σπάρτη και ο Χρήστος Τεντόμας αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων.
Σε ανάρτησή του ο δημοτικός σύμβουλος Πάτρας Νίκος Τζανάκος  αναφέρει:
Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό αλλά και τιμητικό να αναγνωρίζουν την προσφορά σου και οι 31 πόλεις-χώρες του κόσμου που είχαν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές.
Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους και την υποστήριξη τους, τους 3 δημάρχους ελληνικών πόλεων που είχαν δικαίωμα ψήφου. Αρχικά το Δήμαρχο της Πάτρας κ. Κώστα Πελετίδη, αλλά και το Δήμαρχο της Αθήνας κ. Κώστα Μπακογιάννη και το Δήμαρχο της Σπάρτης κ. Πέτρο Δούκα.

Για τους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες  I.C.G.

Οι Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες ιδρύθηκαν το 1968 από τον Κροάτη  αθλητικό εκπαιδευτή Metod Klemenc  ο οποίος το 1944, σε ηλικία 12 ετών, είδε τους γονείς του να δολοφονούνται από τους ναζί, με στόχο την προώθηση της ειρήνης και της φιλίας μέσω του αθλητισμού στους νέους του κόσμου. Διοργάνωσε το πρώτο Διεθνές Παιδικό και Πολιτιστικό Φεστιβάλ το 1968 με τη συμμετοχή ομάδων από εννέα ευρωπαϊκές πόλεις.

Από τότε, κοντά 40.000  ηλικίας 12 έως 15 ετών συμμετείχαν σε 48 Θερινούς Αγώνες και 6 Χειμερινούς Αγώνες. Έχουν συμμετάσχει 412διαφορετικές πόλεις, 87 χώρες και στις  5 ηπείρους . Το Διεθνές Παιδικό και Πολιτιστικό Φεστιβάλ Αγώνων έχει γίνει ο μεγαλύτερος διεθνής πολυαθλητικός νεανικός αγώνας στον κόσμο και είναι αναγνωρισμένο μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Φέτος μετα από  2 χρόνια αποχής λόγω πανδημίας οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες  διεξάγονται   από τις 11 έως τις 17 Αυγούστου διεξάγονται στο Κόβεντρι της Βρετανίας με τη συμμετοχή και αντιπροσωπείας απο την Πάτρα 

#pgnews
#ΔΥΤΙΚΗΕΛΛΑΔΑ

symboulos.gr
Ακολουθήστε το Pressgreece στο Google News
και στο Facebook

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα