Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 15:03

Παλαιό Αρσάκειο: Λίγες εβδομάδες για μετακόμιση στο νέο Δημαρχείο

Το παλαιό Αρσάκειο της Πάτρας πλέον μετράει μερικές εβδομάδες για να γίνει το νέο Δημαρχείο της πόλης. Το εμβληματικό και ιστορικό κτίριο μετατρέπεται, έστω και με αργούς λόγω κορονοϊού και ανατιμήσεων υλικών ρυθμούς, τα τελευταία χρόνια σε ένα σύγχρονο κτίριο που στους χώρους του θα φιλοξενεί μεγάλο μέρος των υπηρεσιών του Δήμου αλλά και πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Η διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου του Αρσακείου της Πάτρας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί από πλευράς εργασιών. Με μια διαδικασία που για το ίδιο έργο έχει προκαλέσει τριβές με την αντιπολίτευση στο πρόσφατο παρελθόν, ο Δήμος Πατρέων προχώρησε στη δημοπράτηση ενός ακόμα έργου για να συμπληρώσει το παζλ των εργασιών στο πρώην Αρσάκειο, ώστε να είναι όλα έτοιμα για την έναρξη της λειτουργίας του νέου δημαρχείου από τις αρχές Σεπτεμβρίου.
Πρόκειται για το έργο προσαρμογής εσωτερικών ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και κλιματισμού για την κάλυψη αναγκών πρόσθετων χρήσεων στο κτίριο του πρώην Αρσακείου Πατρών. Το έργο έχει προϋπολογισμό 74.400 ευρώ.
Η μελέτη, που έχει γίνει και πρέπει να εκτελεστεί, περιλαμβάνει την προσαρμογή υποδομών και τελειωμάτων, εντός και εκτός του κτιρίου, για την κάλυψη αναγκών πρόσθετων χρήσεων.
Πιο συγκεκριμένα, η παρούσα μελέτη αφορά την ανάθεση εκτέλεσης εργασιών που έχουν να κάνουν σε πρώτη φάση με την αναβάθμιση του φωτισμού των διαδρόμων και των κοινοχρήστων χώρων.
Επιπλέον, με αυτό το έργο θα γίνει η ολοκλήρωση των απαραίτητων υποδομών του Υπολογιστικού Κέντρου αλλά και η εγκατάσταση εφεδρικών διασυνδέσεων, η εγκατάσταση νέων καλυμμάτων φρεατίων επίσκεψης από αλουμίνιο και ειδικές επενδύσεις, η επέκταση του κεντρικού ηλεκτρικού δικτύου στους χώρους του υπολογιστικού κέντρου και του αναψυκτηρίου αλλά και η επέκταση του συστήματος ασφαλείας και επιτήρησης του κτιρίου.
Με βάση τη μελέτη, για την ολοκλήρωση του έργου ορίζεται χρόνος έως και τρεις μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, αλλά με δεδομένο ότι οι δημοτικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 8 Οκτωβρίου, εκτιμάται ότι πιθανά θα έχουν ολοκληρωθεί όλα μέσα στον Σεπτέμβριο. Τότε, μετά από 112 χρόνια θα έρθει η ιστορική στιγμή που θα αλλάξει έδρα το Δημαρχείο της Πάτρας.

#pgnews

#ΔΥΤΙΚΗΕΛΛΑΔΑ

symboulos.gr
Ακολουθήστε το Pressgreece στο Google News
και στο Facebook

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα