Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 15:51

Πάτρα: Κίνημα κόντρα στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών – Στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Ρίου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουνίου, το πρωί, στο Ρίον, η συνάντηση ενημέρωσης, από τον Αντιδήμαρχο Νίκο Ασπράγκαθο, των προέδρων των Κοινοτήτων Αραχωβίτικων, Δρεπάνου, Πλατανίου, Ψαθόπυργου, Αργυρών και Αγ. Βασιλείου και των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, για το θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Ρίου.
Ο Αντιδήμαρχος στην τοποθέτησή του εξέφρασε την αντίθεση της Δημοτικής Αρχής στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών τονίζοντας ότι όλες οι κυβερνήσεις, διαχρονικά, έχουν διαμορφώσει ένα νομοθετικό πλαίσιο ώστε να εξασφαλίζεται η υψηλή κερδοφορία των επιχειρήσεων λειτουργίας ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας), ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η ενεργειακή φτώχεια, με αποτέλεσμα τα λαϊκά νοικοκυριά, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι, να μένουν κυριολεκτικά στο σκοτάδι. Με τους συγκεκριμένους νόμους δίνεται η δυνατότητα να εγκαθίστανται ανεμογεννήτριες κοντά σε κατοικημένες περιοχές προκαλώντας τεράστια προβλήματα στους κατοίκους υποβαθμίζοντας το περιβάλλον. Ως Δημοτική Αρχή διεκδικούμε την κατάργηση των περιβαλλοντοκτόνων νόμων και όλων των σχετικών διατάξεων και παλεύουμε για την προστασία του φυσικού πλούτου της περιοχής μας.
Από την πλευρά τους οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων και οι εκπρόσωποι των φορέων δήλωσαν ότι είναι εναντίον της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών και αποφάσισαν να συγκροτήσουν Επιτροπή που θα καθορίσει και θα συντονίσει τις ενέργειες για να αποτραπεί η εγκατάσταση αυτή.
Ο κ. Ασπράγκαθος διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι θα έχουν τη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής στον αγώνα τους.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ρίου, Ευάγγελος Κατσακούλης, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων: Αραχωβιτίκων, Σοφία Μητρούλια, Ψαθοπύργου, Παναγιώτης Κολοκυθάς, Δρεπάνου, Βασίλης Σακελλαράκης, Αγ. Βασιλείου, Βασίλης Σταματόπουλος, Αργυράς, Ανδρέας Μπασκούτας και Πιτίτσας, Γιάννης Αλεξόπουλος, ο άμισθος Σύμβουλος του Δημάρχου, Σωτήρης Κόρας, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Τσελεΐκων, Νίκος Γκλαβάς, Νίκος Κοτρωνιάς, Δημήτριος Δαλιάνης, Χαράλαμπος Λούτας και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Δήμου, Χρήστος Κωτσόπουλος.

#pgnews

#ΔΥΤΙΚΗΕΛΛΑΔΑ

symboulos.gr
Ακολουθήστε το Pressgreece στο Google News
και στο Facebook

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα