Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 10:32

Πάτρα: Μικρή προσέλευση στις κάλπες την πρώτη ημέρα εκλογών στον Εμπορικό

Σε υποτονικούς ρυθμούς ξεκίνησαν χθες οι εκλογές στον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο Πάτρας, όπως συμβαινει άλλωστε τα τελευταία χρόνια. Μέχρι αργά το μεσημέρι είχαν προσέλθει για να ψηφίσουν πάνω από 100 μέλη, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σήμερα και να κορυφωθεί αύριο, τελευταία ημέρα της διαδικασίας.

Δικαίωμα ψήφου έχουν πάνω από 1800 έμποροι μέλη του συλλόγου, που καλούνται να αναδείξουν νέο διοικητικό συμβούλιο και εξελεγκτική επιτροπή, καθώς και αντιπροσώπους στην ομοσπονδία.

Στην εκλογική διαδικασία λαμβάνουν μέρος πέντε συνδυασμοί, η «Εμπορική Ανανέωση» με επικεφαλής τους Παναγιώτη Γουρδούπη, Μιχαήλ Παντελή και Ιωάννη Ρούπα, «Νέα Πρόταση» με επικεφαλής τον Γεράσιμο Κατσιγιάννη, «Ενωμένο Πατραϊκό Εμπόριο» με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Ζαφειρόπουλο, «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Τηλιγάδη, και «Ενωτική Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων» με επικεφαλής τον Γιώργο Βαγενά, καθώς και ένας ανεξάρτητος μεμονωμένος υποψήφιος, ο Σωτήριος Γαλάνης. Οι κάλπες είναι καθημερινά ανοικτές από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Η χθεσινή, πρώτη ημέρα της εκλογικής διαδικασίας εξελίχθηκε ομαλά, με εξαίρεση την διαμαρτυρία του συνδυασμού «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Πάτρας», για την παρουσία ιδιωτικής ασφάλειας, στην είσοδο του κτιρίου.

Η παράταξη κατήγγειλε ως απαράδεκτη ενέργεια την τοποθέτηση σεκιουριτά στις αρχαιρεσίες του Εμπορικού Συλλόγου, θεωρώντας ως υπεύθυνο τον απερχόμενο πρόεδρο Γιώργο Βαγενά. Δεν είναι ευθύνη του σεκιούριτι να κάνει έλεγχο ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει, υπάρχει δικαστικός και εφορευτική επιτροπή, ανέφερε η παράταξη σε ανακοίνωσή της και μετά την διαμαρτυρία, ο ιδιωτικός φύλακας απομακρύνθηκε.

#pgnews

#ΔΥΤΙΚΗΕΛΛΑΔΑ

symboulos.gr
Ακολουθήστε το Pressgreece στο Google News
και στο Facebook

spot_img

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα