Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 20:23

Πάτρα: Προσωρινή δικαίωση για τους 147 συμβασιούχους του Δήμου

Προσωρινή δικαίωση για τους 147 εργαζόμενους του Κοινωφελούς του Δήμου Πατρέων, οι οποίοι επιστρέφουν στις δουλειές τους από αύριο. Οι εργαζόμενοι τοποθετούνται ξανά στις θέσεις τους μέχρι και τις 15/5 οπότε έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί εκ νέου η υπόθεσή τους, στο Πρωτοδικείο Αθηνών , που έλαβε και την σχετική απόφαση.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Ασπράγκαθος, εκπροσωπώντας την Δημοτική Αρχή, παραβρέθηκε  χθες  στην Αθήνα, στην εκδίκαση της υπόθεσης αίτησης προσωρινής διαταγής και ασφαλιστικών μέτρων , στηρίζοντας τα  αιτήματά τους. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή: «Ο Αντιδήμαρχος, κατέθεσε τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της προχθεσινής (Τρίτη 16 Μαρτίου) Οικονομικής Επιτροπής. Συγκεκριμένα χθες στην Επιτροπή, αποφασίστηκε ομόφωνα, «η Δημοτική Αρχή να παραστεί στην υπόθεση εκδίκασης, ενώ επιβεβαίωσε την αριθμ. 5/2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τάχθηκε υπέρ του αιτήματος των 8μηνιτών εργαζομένων προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στον Δήμο Πατρέων για παραμονή στις θέσεις εργασίας τους, η οποία είναι καθοριστική και αναγκαία στο αυτονόητα δικαίωμά τους, για μια ζωή με εργασία, ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Συμφωνεί ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πρέπει να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου».

Η Δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή ήταν στο πλευρό των εργαζομένων της Κοινωφελούς, όπως και των υπολοίπων, που κατά περιόδους είχαν απευθυνθεί στα Δικαστήρια, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους.

Με συνέπεια λόγων και έργων έχει τηρήσει την ίδια σταθερή στάση στήριξης όλων των εργαζομένων της κοινωφελούς εργασίας από το 2014 μέχρι σήμερα.

Το ίδιο συνεχίζει να κάνει και τώρα. Στήριξε και σήμερα στην Αθήνα τους εργαζόμενους της κοινωφελούς. Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να παλεύει μαζί για το λαό, για να έχουν όλοι οι άνεργοι σταθερή δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς, για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους».

#pgnews

#ΔΥΤΙΚΗΕΛΛΑΔΑ

#ΤΟΠΙΚΗΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

symboulos.gr

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα