Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 00:03

Πάτρα: Το παρασκήνιο και οι ευθύνες για την εισβολή στο σπίτι Πισπιρίγκου

Πολλά ερωτήματα προκαλεί η ενέργεια των δικηγόρων των συγγενών της εκλιπούσης σπιτονοικοκυράς του εν διαστάσει ζεύγους Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου Ευγενίας Κούτρα, οι οποίοι με τη συνδρομή κλειδαρά το μεσημέρι της Παρασκευή εισήλθαν στο ακίνητο της οδού Μπιζανίου. Προηγουμένως οι Κωνσταντίνος Λέων και Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, είχαν καταθέσει στο Ειρηνοδικείο Πατρών αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας να τους παραδοθούν από τους μέχρι πρότινος ενοίκους τα κλειδιά του πρώτου και του δεύτερου ορόφου, ωστόσο χωρίς να έχουν στα χέρια τους τη δικαστική απόφαση και απουσία δικαστικού επιμελητή όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, άνοιξαν την κεντρική είσοδο παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων, με τον κ. θεοδωρόπουλου να βιντεοσκοπεί με το κινητό του τηλέφωνο εικόνες σχολιάζοντας όσα αντίκρισε σε τηλεοπτικές εκπομπές.
Σε δεύτερο χρόνο όπως καταγγέλλεται από την οικογένεια Πισπιρίγκου ο κ. Θεοδωρόπουλος τα ξημερώματα του Σαββάτου επέστρεψε συνοδεία αγνώστου άνδρα ο οποίος εισήλθε στο σπίτι και αφαίρεσε έγγραφα, αλλά και τη σχολική τσάντα της Τζωρτζίνας που βρισκόταν στον χώρο, όπου υπήρχαν παιχνίδια και ποδήλατα των τριών νεκρών παιδιών.
«Ενημερώθηκα ότι το σπίτι είναι ανοιχτό με τον κίνδυνο να μπει οποιοσδήποτε και στο σπίτι της Ρούλας. Καθ υπόδειξη του δικηγόρου κ. Οθωνα Παπαδόπουλου πήγαμε έξω από το σπίτι για την αποτροπή παντός ενδεχόμενου… Ενώ βρισκόμασταν με το θείο μου στο αυτοκίνητο λίγο μετά τη 1 το βράδυ του Σαββάτου εμφανίστηκε ο κ. Θεοδωροπουλος μαζί με ένα ακόμα άτομο το οποίο μπήκε στο σπίτι και πήρε τη τσάντα της Τζωρτζίνας και ένα πάκο χαρτιά. Εχουμε βίντεο. Ο θειος μου κυνήγησε τον άνδρα που έτρεχε μέχρι να μπει στο αυτοκίνητο του κ. Θεοδωρόπουλου» περιγράφει η αδελφή της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα και συνεχίζει «Πήγα στο Αστυνομικό Τμήμα και με παρέπεμψαν στην Ασφάλεια Πατρών, εκεί μου είπαν να πάω στις 8 το πρωί. Ενημέρωσαν το «100» να είναι σε ετοιμότητα στην περίπτωση που του καλέσω για κάποια άλλη ύποπτη κίνηση. Πήγα το πρωί και κατέθεσα μήνυση για κλοπή. Παρουσία της αστυνομίας ανεβήκαμε στο σπίτι, πήραμε τα πράγματα ποδήλατα και παιχνίδια των παιδιών, έψαξαν τον χώρο, τους είπα, οτιδήποτε βρεθεί είσαστε υπεύθυνοι εσείς, και έφυγα».
Αναφορικά με το άνοιγμα του ακινήτου, η Δήμητρα Πισπιρίγκου αναφέρει: «Δεν άνοιξαν την κλειδαριά, άνοιξαν το πλέξι γκλας, το έσπρωξαν και άνοιξαν τον σύρτη. Εμείς στον πρώτο όροφο δεν έχουμε μπει καθόλου».
Για το περίεργο περιστατικό μήνυση υπέβαλε το Σάββατο και ο Μάνος Δασκαλάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες στην περίπτωση που ασκηθεί ποινική δίωξη από τον Εισαγγελέα, αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη για τα αδικήματα της αυτοδικίας και της διατάραξης οικιακής ειρήνης, κινδυνεύουν να βρεθούν και δημοσιογράφοι που εισήλθαν στον χώρο,
Το ακίνητο της Μπιζανίου δεν είχε σφραγιστεί και αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες ουδέποτε υπήρξε εισαγγελική εντολή προς την τοπική ΕΛΑΣ. Η Ασφάλεια Πατρών προχώρησε σε κατ’ οίκον έρευνα μετά την προφυλάκιση της 33χρονης, όπου και κατασχέθηκαν «πειστήρια» για την υπόθεση της Τζωρτζίνας. «Σφραγίζονται οι χώροι όταν προκύπτει πως εν καιρώ μπορούν να υπάρξουν νέα στοιχεία ή όταν απαιτείται περισσότερος χρόνος να γίνει η έρευνα» ανέφεραν αστυνομικοί και νομικοί κύκλοι.
Εκπληκτος δηλώνει από την ενέργεια των Θεοδωρόπουλου – Λέων, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Οθωνας Παπαδόπουλος. Αυτό που πριν βγει η δικαστική απόφαση παίρνω ένα κλειδαρά και ”σπάω” την πόρτα, δεν είναι συμπεριφορά που συνάδει σε δικηγόρο. Εχουμε τους κώδικες πολιτικής και ποινικής δικονομίας, έχουμε συγκεκριμένο τρόπο μεθοδολογία ενεργειών, δεν πράττουμε αυτοβούλως, αυτά τα κάνουν άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με τη νομική επιστήμη, μου κάνει τρομερή εντύπωση. Αυτό είναι παράβαση ποινικού νόμου, είναι αυτοδικία και ταυτόχρονα υπάρχει κλοπή και υπεξαίρεση εγγράφων. Βούτηξαν την τσάντα του μικρού παιδιού για να την παρουσιάσουν στα κανάλια. Τι άλλο θα δούμε».
Μάλιστα ο κ. Παπαδόπουλος προβαίνει και στην εκτίμηση για το κίνητρο της συγκεκριμένης ενέργειας. «Αυτοί είχαν κλείσει πριν τη συζήτηση της προσωρινής διαταγής ραντεβού με τηλεοπτικά συνεργεία, δίνοντας υποσχέσεις για κάλυψη τηλεοπτικού χρόνου σε ΜΜΕ. Τους ήρθε η απρόσμενη εξέλιξη της μη έκδοσης της απόφασης από τον ειρηνοδίκη που λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης ζήτησε χρόνο για να αξιολογήσει τα στοιχεία με την απόφαση να εκδίδεται τη Δευτέρα, όμως οι υποσχέσεις που είχαν δώσει τους ”δέσμευσαν” και έκαναν αυτή την απέλπιδα ενέργεια».

#pgnews

#ΔΥΤΙΚΗΕΛΛΑΔΑ

symboulos.gr
Ακολουθήστε το Pressgreece στο Google News
και στο Facebook

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα