Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 15:56

Πελετίδης: Δύο τροχονόμοι φτάνουν για το κυκλοφοριακό της Πάτρας

Θέμα συζήτησης στην πόλη, τις Αρχές και τους Θεσμούς έχει ανοίξει τις τελευταίες ημέρες για το κυκλοφοριακό στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας αλλά και το φαινόμενο της διπλοστάθμευσης.
Πρόταση που έχει γίνει από την πλευρά της Τροχαίας προς τον Δήμο, αναφέρει την εφαρμογή δακτυλίου στο κέντρο της Πάτρας, μέτρο που, όπως επισημαίνεται, θα συνέβαλλε καταλυτικά στον περιορισμό του αριθμού των οχημάτων που καθημερινά «μπαίνουν» στην πόλη.
Η συγκεκριμένη πρόταση δεν είχε γίνει γνωστή και φέρεται να έχει υποβληθεί εγγράφως από την Τροχαία προς τον Δήμο Πατρέων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από την Τροχαία επισημάνθηκε ότι δεν είναι δυνατόν οι θέσεις στάθμευσης να καταλαμβάνονται μονίμως από αυτοκίνητα ιδιοκτητών καταστημάτων, ιδιωτικών και δημόσιων υπαλλήλων κ.λπ.
Γι’ αυτό τον λόγο έχει προτείνει στον Δήμο να επεξεργαστεί τα δεδομένα και να λάβει αποφάσεις, προκειμένου να μπει τέλος στο μείζον θέμα του κυκλοφοριακού, καθώς η ίδια δεν διαθέτει επαρκή δύναμη για επόπτευση των δρόμων, αφού «το κέντρο επιτηρείται από δύο τρεις μοτοσικλετιστές, όταν απαιτούνται τουλάχιστον πέντε». Τέλος, η Τροχαία έχει θέσει στον Δήμο το ερώτημα γιατί δεν επανασυστήνει τη δημοτική Αστυνομία.
Ως προς το τελευταίο, η απάντηση έχει δοθεί από τον δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, του οποίου η δημοτική αρχή δεν προτίθεται να επανασυστήσει τη δημοτική Αστυνομία, καθώς δεν επιθυμεί να διαθέτει ένα κατασταλτικό μέσο στο δυναμικό της.
Παράλληλα, για το υπόλοιπο σκέλος της πρότασης της Τροχαίας, ο κ. Πελετίδης, εξηγεί:
«Ολοι όσοι έρχονται διοικητές στην Τροχαία, λένε ότι δεν έχουν προσωπικό. Η Πάτρα όμως δεν είναι Αθήνα για να υιοθετήσει ένα μέτρο όπως ο Δακτύλιος. Η πόλη μας έχει μια μικρή ζώνη στο κέντρο της, η οποία με δύο τροχονόμους θα μπορούσε να έχει λύσει το πρόβλημά της. Θυμίζουμε πως όταν για μία περίοδο 15 ημερών είχαν μπει δύο τροχονόμοι, το θέμα λύθηκε. Αρα, τι συζήτηση να ανοίξουμε; Να μιλάμε για το ότι δεν έχουμε δύο τροχονόμους και επειδή δεν έχουμε θα αλλάξουμε τη ζωή μιας ολόκληρης πόλης;»
Επιπλέον, ο κ. Πελετίδης αναπτύσσει την άποψή του και δεν διακρίνει κοινά σημεία της Πάτρας με άλλες μεγάλες πόλεις. Γι’ αυτόν τον λόγο πιστεύει ότι η λύση δεν είναι ο Δακτύλιος, αλλά η τοποθέτηση δύο ακόμα τροχονόμων στους δρόμους.

#pgnews

#ΔΥΤΙΚΗΕΛΛΑΔΑ

symboulos.gr
Ακολουθήστε το Pressgreece στο Google News
και στο Facebook

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα