Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 09:24

Πλησιάζει το τέλος στο θρίλερ της Πάτρας: Τρία άτομα στο Ανθρωποκτονιών πριν τις συλλήψεις

Μία ανάσα πριν το τέλος βρίσκεται η υπόθεση με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα, δεδομένου ότι το Τμήμα Ανθρωποκτονιών έχει φτάσει σε συμπέρασμα το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες «δένει» με ακλόνητα στοιχεία.

Το τραγικό είναι ότι όσο περνάει ο καιρός, οι αποκαλύψεις σχετικά με την μητέρα -κυρίως- των παιδιών πολλαπλασιάζονται δημιουργώντας οργή στην κοινή γνώμη που παρακολουθεί για σχεδόν μήνες την υπόθεση. Τα σχόλια στο twitter με το hashtag «patra» είναι ενδεικτικά της ανυπομονησίας του κόσμου να μάθει επιτέλους τι έχει συμβεί και πέθαναν το ένα μετά το άλλο τα τρία κοριτσάκια στην Πάτρα.

Πρώτα οι καταθέσεις των… τριών και έπειτα τα εντάλματα

Οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για τρία άτομα τα οποία έχουν μπει στο «στόχαστρο» των ερευνών τα οποία θα κληθούν να καταθέσουν και να απαντήσουν στα ερωτήματα των ανθρώπων που εκτελούν την έρευνα. Οι συλλήψεις -αν και εφόσον- θα προκύψουν μετά τις καταθέσεις. Την πληροφορία αυτή είχε δώσει πριν μερικές ημέρες και ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα» Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο οποίος είχε αναφερθεί στη θεία των παιδιών.

Ο δημοσιογράφος έχει εντοπίσει 3 σημεία που σύμφωνα με πληροφορίες αναλύονται από τους αστυνομικούς. Τρία σημεία που η αδερφή της μητέρας «μπέρδεψε» τα γεγονότα και οι εξηγήσεις της, όταν κληθεί θα έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Στο σημείο αυτό να σημειωθεί ότι επειδή η Τζωρτζίνα απεβίωσε στην Αθήνα, μπορεί το Τμήμα Ανθρωποκτονιών να διαβιβάσει τον φάκελο στην Εισαγγελία Αθηνών και να ζητήσει από εκεί ένταλμα σύλληψης. Νομικοί θεωρούν ότι αυτό είναι πιο πιθανό σενάριο, αφού η πλειοψηφία των μαρτύρων αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας, έγινε στην πρωτεύουσα!

Ο Απόστολος Λύτρας, ως δικηγόρος της οικογένειας Δασκαλάκη, δηλώνει πως ο φάκελος θα σταλεί στην Πάτρα, αφού η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών έδωσε την «παραγγελία» για προκαταρκτική έρευνα και μετά μπορεί όντως να αποσταλεί στην Αθήνα.

Επιμένει η μητέρα

Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την υπόθεση.

«Παρακολουθούμε κατά πόσο εξελίσσονται οι έρευνες και με ποιους ρυθμούς. Όλες οι πληροφορίες που προκύπτουν μας κρατούν σε αναμονή, πάντα υπάρχει κινητικότητα, ότι δόθηκαν κάποια εντάλματα σύλληψης ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε, από τις τοπικές αρχές, εάν τα εκτέλεσε η Εισαγγελία της Πάτρας», ανέφερε αρχικά.

«Η μητέρα δεν βρίσκει πραγματικό στοιχείο που να πιστοποιεί ότι υπάρχει κάποιος εξωγενής παράγοντας για τον θάνατο των παιδιών»

Μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, τόνισε πως μίλησε πολλές φορές με την Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία επιμένει ότι ο θάνατος των παιδιών ήταν παθολογικός.

«Δεν γνωρίζω εάν οι μαρτυρίες έχουν κατατεθεί εγγράφως στην Εισαγγελία ή εάν έχουν γίνει σε ανεπίσημο επίπεδο. Μέσα από τη συζήτηση με την Ρούλα Πισπιρίγκου είναι έτοιμη να μιλήσει για τις συνθήκες θανάτου των παιδιών στις αρμόδιες αρχές. Είναι διαφορετικές οι περιπτώσεις των θανάτων των 3 κοριτσιών. Αυτό το οποίο μου μετέφερε η μητέρα είναι ότι δεν βρίσκει πραγματικό στοιχείο που να πιστοποιεί ότι υπάρχει κάποιος εξωγενής παράγοντας για τον θάνατο του ενός ή των τριών παιδιών. Το δημοσίευμα ότι η Τζωρτζίνα κατάπιε αποτσίγαρα ήταν ψευδές και υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το νοσοκομείο», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Δεκάδες τα πρόσωπα που έχουν καταθέσει

Γιατροί και νοσηλευτές στα νοσοκομεία όπου πέρασε το Γολγοθά της η 9χρονη Τζωρτζίνα το τρίτο και τελευταίο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη βάζουν φωτιά στην υπόθεση θρίλερ με τις καταθέσεις τους στο τμήμα Ανθρωποκτονιών, τις οποίες αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Το twitter γέμισε με μηνύματα συνοδευόμενα από το hashtag «patra», με την κοινή γνώμη να παρακολουθεί όπως φαίνεται σοκαρισμένη αλλά και οργισμένη την υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών

Δώδεκα – δεκατρείς από τους συνολικά 70 εργαζόμενους από τέσσερα νοσοκομεία που έχουν κληθεί να καταθέσουν ανέφεραν πως η ενημέρωση τους από τη μητέρα έγινε με καθυστέρηση στα δυο κρίσιμα συμβάντα που είναι όταν υπέστη ανακοπή στο Καραμανδάνειο στις 11 Απριλίου του 2021 και στο δεύτερο περιστατικό που οδήγησε στο θάνατό του στο νοσοκομείο Παίδων στις 29 Ιανουαρίου του 2022.

Στα τρία από τα τέσσερα νοσοκομεία αναφέρουν πως η 33χρονη ζήτησε μονόκλινο δωμάτιο για το παιδί της, ενώ νοσηλευτές από το Καραμανδάνειο και την παιδιατρική του Ρίο κατέθεσαν πως τους είχε ρωτήσει αν υπάρχουν κάμερες στα δωμάτια.

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα