Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 15:01

Πρώτη ανοιχτή ομιλία Μητσοτάκη απόψε στην Πάτρα

Σε την πρώτη ανοιχτή ομιλία απόψε (ώρα 20:00) στην πλατεία Τριών Συμμάχων στην Πάτρα μπαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τελευταίο, κρισιμότερο δεκαήμερο του προεκλογικού αγώνα. Σε αυτό αναμένεται να δοθούν από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς οι τελικές μάχες για την αύξηση των ποσοστών τους στην αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου.

Αυτή τη φορά ο Μητσοτάκης επέλεξε να κάνει τρεις μεγάλες συγκεντρώσεις, αντί για δύο. Συνεπώς μετά την αχαϊκή πρωτεύουσα θα ακολουθήσουν κανονικά η Θεσσαλονίκη (το βράδυ της Τετάρτης 21 Ιουνίου) και η Αθήνα (το βράδυ της Παρασκευής 23 Ιουνίου), ενώ αντίστοιχα οριστικοποιούν τον δικό τους προγραμματισμό (τοποθεσίες, σκηνοθεσία κ.λπ.) οι πολιτικοί αντίπαλοί του.

 

Πέραν της προσθήκης της Πάτρας, αλλάζει πάντως και ο τόπος της τελευταίας ομιλίας του προέδρου της ΝΔ στην Αθήνα. Για το «φώτο φίνις» δεν θα επιλεγεί τελικά το… γούρι του Θησείου (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το είχαν επιλέξει τόσο το 2019 όσο και τον περασμένο Μάιο), αλλά η εξέδρα θα στηθεί εκτός απροόπτου στην πλατεία Συντάγματος (την είχαν επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ ενόψει της αναμέτρησης της 21ης Μαΐου). Από εκεί αναμένεται ο Μητσοτάκης να ζητήσει για τελευταία φορά προ της κάλπης «ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

 

Στο μεταξύ έχει υπάρξει μεγάλη γαλάζια κινητοποίηση και για τη σημερινή συγκέντρωση. Ο αρχηγός της ΝΔ αναμένεται να κάνει αναφορές όχι μόνο στο διακύβευμα των εκλογών με την ενισχυμένη αναλογική καθώς και στο σταθερό μότο των νεοδημοκρατών ότι «η μάχη δεν τελείωσε», αλλά επιπλέον να αναφερθεί σε ειδικότερα σημαντικά για τη Δυτική Ελλάδα θέματα.

 

Η εκλογική περιφέρεια της – παραδοσιακά κεντροαριστερής κατεύθυνσης – Αχαΐας άλλαξε χέρια στις 21 Μαΐου ενώ η ΝΔ ενισχύθηκε ειδικά στην Πάτρα κατά σχεδόν δύο ποσοστιαίες μονάδες (σε απόλυτους αριθμούς κατά 4.551 ψήφους). Κύρια αγωνία των γαλάζιων είναι πλέον να μην υπάρξει η παραμικρή ανατροπή συσχετισμών.

#pgnews

#ΔΥΤΙΚΗΕΛΛΑΔΑ

 

symboulos.gr
Ακολουθήστε το Pressgreece στο Google News
και στο Facebook

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα