Τρίτη 16 Απριλίου 2024 17:59

Σχόλιο της Δημοτικής Αρχής Πάτρας για την αναγόρευση του Albert Bourla

Αρνητικά σχολιάζει με αναακοίνωσή της η δημοτική αρχή Πάτρας τη σημερινή αναγόρευση  του Albert Bourla, προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών. Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

Αποτελεί πρόκληση για την πόλη μας, το γεγονός ότι η Πρυτανική Αρχή επιλέγει να αναγορεύσει αύριο (16 Μαΐου) σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών, τον Albert Bourla, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer. Η εν λόγω αναγόρευση γίνεται μάλιστα σε συνθήκες τραγικών ελλείψεων φαρμάκων, οι οποίες υπάρχουν για να διασφαλίζονται τα κέρδη των φαρμακοβιομηχανιών.

Η διοίκηση του Πανεπιστημίου διάλεξε πλευρά, τιμά τον εκπρόσωπο μονοπωλιακού κολοσσού, που εμπορεύεται κατ’ αποκλειστικότητα τα φάρμακα και τα εμβόλια, τα οποία οι κυβερνήσεις προπλήρωσαν με χρήματα των λαών. Έχει μείνει δε, αξέχαστη η δήλωση του «τιμώμενου», κατά τη διάρκεια της πανδημίας που στοίχισε και στοιχίζει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, ότι είναι επικίνδυνο να αρθεί προσωρινά η πατέντα για το εμβόλιο, με αποτέλεσμα να μείνουν ανεμβολίαστοι οι πληθυσμοί των πιο φτωχών χωρών. Τη στιγμή, δηλαδή, που ο παγκόσμιος πληθυσμός περίμενε φάρμακα και εμβόλια, τα μονοπώλια ανταγωνίζονταν για την πατέντα του εμβολίου, του φαρμάκου που θα αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό.

Η Δημοτική Αρχή τιμά τους επιστήμονες, τους ερευνητές, τους εργαζόμενους, που παράγουν τη γνώση, που και μέσα στην πανδημία έδωσαν την ψυχή τους. Εμπόδιο σ’ αυτούς, εμπόδιο στο να έχουμε όλοι απρόσκοπτη πρόσβαση στα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας, είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι που την ιδιοποιούνται και την εμπορεύονται για να κερδίζουν αμύθητα ποσά.

#pgnews

#ΔΥΤΙΚΗΕΛΛΑΔΑ

symboulos.gr
Ακολουθήστε το Pressgreece στο Google News
και στο Facebook

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα