Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 14:39

Tζορτζ Τζούνης: Συγκινητικές σκηνές στην επίσκεψη του Έλληνα Πρέσβη των ΗΠΑ στη γενέτειρά του στη Ναυπακτία

«Είμαι ευγνώμων στους γονείς μου που με έμαθαν να μην ξεχνάω ποτέ τις ρίζες μου και τα ελληνικά ιδανικά της καλοσύνης, της αγάπης και του φιλότιμου», τόνισε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης σε ανάρτηση του στο Twitter για την επίσκεψη του στη γενέτειρα των γονιών του, τον Πλάτανο Ορεινής Ναυπακτίας ενώ ανήρτησε και φωτογραφίες από την επίσκεψή του.

Ο κ. Τσούνης έτυχε ιδιαίτερα θερμης  και διαδραματίστηκαν συγκινητικές στιγμές στον Πλάτανο. «Ήταν θαυμάσιο να επιστρέψω στις ρίζες μου, στο χωριό Πλάτανος, όπου γεννήθηκαν οι γονείς μου και έχω τόσες αγαπημένες αναμνήσεις», έγραψε επίσης ο ίδιος.

Μετά τον Πλάτανο στον…Διπλάτανο

Αναρτηση έκανε και ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας  σημειώνοντας πως ο κ. Τσούνης αναφέρθηκε στη  σχέση της οικογένειας του με το Θέρμο αφού ο αείμνηστος πατερας του πέρασε τα γυμνασιακά του χρόνια μένοντας στην πόλη ενώ θυμήθηκε οτι το επισκέφτηκαν μαζί όσο αυτός ζούσε και αναζήτησαν το σπίτι που έμενε ως μαθητής .

Επίσης έκανε γνωστό ο κ. Κωνσταντάρας πως ο Πρέσβης αποδέχθηκε την πρόσκληση του Συλλόγου Διπλατανιωτών Αμερικής , την οποία επανέλαβε και ο ίδιος, να επισκεφτεί το δήμο Θέρμου,  δηλώνοντας ότι στις 17/7/2022 ,γιορτή της Αγίας Μαρίνας, θα βρεθεί στο χωριό καταγωγής της συζύγου του  Ολγας Ατζουλή, τον Διπλάτανο δήμου Θέρμου.

«Μας κέρδισε ένας υπέροχος άνθρωπος , απλός , πετυχημένος και στενός φίλος του προέδρου της Αμερικής  που θα αποδειχθεί και μεγάλος σύμμαχος μας να αντιμετωπίσουμε και τα τοπικά μας προβλήματα», σχολίασε ο κ.Κωνσταντάρας.

ΠΗΓΗ: agrinionews.gr

#pgnews
#ΔΥΤΙΚΗΕΛΛΑΔΑ

symboulos.gr
Ακολουθήστε το Pressgreece στο Google News
και στο Facebook

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα