Κυριακή 4 Ιουνίου 2023 00:46

Υπόθεση Πάτρας: Αποκαλύψεις για την 9ωρη κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου

Για πάνω από εννέα ώρες κατέθετε η Δήμητρα Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ για την υπόθεση της Πάτρας μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών ότι η Μαλένα και η Ίριδα πέθαναν από ασφυκτικό θάνατο.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου απάντησε σε μια σειρά από ερωτήσεις των αστυνομικών και εμφανίζεται πεπεισμένη πως η 33χρονη αδερφή της είναι αθώα και βρίσκεται άδικα στη φυλακή.

Ένα μέρος από την κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου αποκαλύπτει η εκπομπή Live News, ενώ ενδιαφέρον έχει η αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου. «Είχε υποχρέωση η Δήμητρα να πάει να τα πει όλα, πήγε και τα είπε. Τέλος», τόνισε.

Σύμφωνα με όσα είπε ο δικηγόρος της Δήμητρας Πισπιρίγκου η χθεσινή διαδικασία ήταν μαραθώνια επειδή η πελάτισσά του ήθελε να μάθει επίσημα τα στοιχεία του νέου πορίσματος.

Απάντησε αναλυτικά σε όλα τα ερωτήματα από τα παιδικά χρόνια της 33χρονης μέχρι το σήμερα. Τονίζει πως δεν ρωτήθηκε για τον χαρακτήρα της αδερφής της και επανέλαβε πως θέλει να δικαιωθεί η μνήμη των παιδιών…

«Μας έχουν τρελάνει οι γιατροί, ο καθένας λέει και από μια διαφορετική άποψη και θα πρέπει να βρεθεί ποιοι δεν τα λένε σωστά και να αποδοθούν σοβαρές ευθύνες» φαίνεται να υποστήριξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλες αυτές τις ώρες ήταν ήρεμη και ο λόγος της είχε ροή κι ορμή. Έδωσε αναλυτική περιγραφή για τον θάνατο της Ίριδας, δεν έπεσε σε κανένα σημείο σε αντιφάσεις και σε πολλά σημεία ανέφερε ότι δεν σκέφτηκε ποτέ την εγκληματική ενέργεια πίσω από τους θανάτους των μικρών 3 ανιψιών της.

Στη συνέχεια, κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για τα προβλήματα στην σχέση του ζευγαριού και τα όσα συνέβαιναν από την Άνοιξη του 2019, όταν μετά τον θάνατο της Μαλένας.

«Δεν το πιστεύω ότι η Ρούλα έχει βλάψει τα παιδιά της. Αν δεν έχουν πεθάνει από παθολογικά αίτια και υπάρχει κάποιος που ευθύνεται για το θάνατό τους να έρθουν να μου το πουν επιστημονικά τεκμηριωμένα. Θέλω να μάθω την αλήθεια και θέλω δικαίωση για τα αγγελούδια μου και να υποστούν τις συνέπειες όλοι όσοι ευθύνονται», υπογράμμισε.

«Η Ρούλα δεν έχει κάνει τίποτα κακό στα παιδιά»

Ακόμα και τώρα η Δήμητρα Πισπιρίγκου κρατάει αποστάσεις από το νέο πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλογρηά. Επαναλαμβάνει πως θεωρεί την αδερφή της αθώα κι επικαλέστηκε μια σειρά από εικόνες που ήρθαν στο μυαλό της, όταν η 33χρονη έδειχνε να αγαπάει και να φροντίζει τα αγγελούδια της.

«Ακόμα και τώρα είμαι 1.000.000% πεπεισμένη ότι η Ρούλα δεν έχει κάνει τίποτα κακό στα παιδιά. Δεν υπήρχε περίπτωση να πειράξει τα παιδιά, γιατί έβλεπα πως ήταν απέναντί τους και πώς τα κοιτούσε», συμπλήρωσε η αδελφή της 33χρονης κατηγορούμενης.

Οι αστυνομικοί έριξαν μεγάλο βάρος στη δολοφονία της Ίριδας, με την Δήμητρα Πισπιρίγκου να επαναλαμβάνει αυτά που είχε αναφέρει στην κατάθεσή της. Ότι δηλαδή ήταν εκείνη που βρήκε το αγγελούδι νεκρό, ειδοποίησε την αδερφή της και στη συνέχεια τηλεφώνησαν στον Μάνο Δασκαλάκη, πριν κάνουν κλήση στο ΕΚΑΒ.

Επέμεινε πως εκείνη τη νύχτα και το επίμαχο πρωινό δεν άκουσε και δεν είδε κάτι που να της γεννήσει υποψίες για τον ασφυκτικό θάνατο της Ίριδας.

«Εμένα αυτά που ξέρω μου φτάνουν για να έχω μία γνώμη. Αν όμως για μισή πιθανότητα στο ένα εκατομμύριο τοις εκατό που δίνω εγώ, αποδειχθεί το αντίθετο, το επόμενο λεπτό πρέπει να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους, όλοι όσοι έκαναν λάθος σε αυτή την υπόθεση», συμπλήρωσε.

Μετά τη δολοφονία της Ίριδας οι αστυνομικοί εστίασαν στα προβλήματα στη σχέση του ζευγαριού, για τα οποία η ίδια είχε πάρει ξεκάθαρη θέση από την πρώτη στιγμή.

Όπως ανέφερε οι καυγάδες ήταν τόσο συχνοί και μεγάλοι σε ένταση που η ίδια είχε συμβουλέψει την 33χρονη να χωρίσει με τον Μάνο Δασκαλάκη, για το καλό των παιδιών.

«Η Ρούλα δεν ήθελε να χωρίσει με τον Μάνο»

«Η Ρούλα δεν ήθελε να χωρίσει με τον Μάνο. Ήταν λογικό. Είχαν και τρία παιδιά μαζί. Όλοι εμείς με πολλή κουβέντα, της εξηγήσαμε της αδελφής μου με επιχειρήματα. Όπως γνωρίζεις, της είπαμε χαρακτηριστικά, Ρούλα, η μάνα σου, ο πατέρας σου, ο πεθερός σου και η πεθερά σου, είναι όλοι χωρισμένοι. Ας χωρίσεις κι εσύ από το να φτάνετε σε τσακωμούς και να σε χτυπάει», πρόσθεσε.

Πηγή των ενδοοικογενειακών προβλημάτων ήταν όπως εκτίμησε οι εξωσυζυγικές σχέσεις, που ξεκίνησαν λίγα χρόνια μετά το γάμο τους. «Ο Μάνος κάποιες φορές τύχαινε να κάνει μια γνωριμία και να παρασυρθεί και να φύγει από το σπίτι», σημείωσε.

«Για την εξωσυζυγική σχέση της αδελφής μου δεν είχα ιδέα. Δεν μου είχε εκμυστηρευτεί το παραμικρό. Το έμαθα αφού το έμαθε ο Μάνος και τσακώθηκαν», πρόσθεσε η Δήμητρα Πισπιρίγκου.

Για την κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου είχε ζητήσει να ενημερωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και η 33χρονη, που ανέμενε με αγωνία στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Μετά το τέλος της πολυαναμενόμενης κατάθεσης, η Δήμητρα Πισπιρίγκου συνεχίζει να στέκεται στο πλευρό της αδερφής της, την ώρα που όλα τα στοιχεία για τις δολοφονίες των 3 παιδιών είναι σε βάρος της και ήδη κατηγορείται για το έγκλημα με την Τζωρτζίνα.

Τι αναμένεται

Οι καταθέσεις ολοκληρώνονται σήμερα με συμπληρωματικές καταθέσεις από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Στη συνέχεια αναμένεται να φτάσει το πόρισμα μαζί με τις καταθέσεις στα χέρια της ανακρίτριας και αυτό θα δρομολογήσει εξελίξεις. Πιθανότατα αύριο, Παρασκευή, το πόρισμα με τις καταθέσεις θα διαβιβαστούν στην ανακρίτρια.

Πηγή:Pelop

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα