Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 13:30

Αδέσποτες σφαίρες πάνω από τα κεφάλια μας…

Γράφει ο Νίκος Φ. Σουρλόπουλος

Πριν τέσσερα χρόνια, τον Ιούνιο του 2017, είχε συγκλονιστεί το πανελλήνιο όταν αδέσποτη σφαίρα που κάποιος ασυνείδητος είχε πυροβολήσει στον αέρα, πήγε και καρφώθηκε στο κεφαλάκι ενός άτυχου 11χρονου μαθητή από το Μενίδι, του Μάριου, ο οποίος εκείνη την ώρα αμέριμνος και χαρούμενος παρακολουθούσε την σχολική γιορτή.

Δυστυχώς τέτοια φαινόμενα πυροβολισμών στον αέρα και αδέσποτων σφαιρών, συμβαίνουν και στην Αλεξάνδρεια. Ευτυχώς χωρίς θύματα ακόμα, αλλά συμβαίνουν.

Αρκετοί είναι οι συμπολίτες μας που κατά καιρούς τηλεφωνούν στον ΠΟΛΙΤΗ για να καταγγείλουν πυροβολισμούς τη νύχτα και αδέσποτες σφαίρες που πέφτουν στις στέγες τους.  

Πολλές επισης είναι οι φορές που έχουμε γράψει γι’αυτά τα φαινόμενα μήπως και ευαισθητοποιοήσουμε  τους αρμόδιους.

Δυστυχώς, δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα και οι συμπολίτες  μας συνεχίζουν να ζουν με τον φόβο…

Πριν λίγες ημέρες ένας αναγνώστης, μας έστειλε φωτογραφίες από το φωτοβολταϊκό πάνελ που έχει στη στέγη του σπτιού του, όπου διαπίστωσε ότι είχε καρφωθεί μια αδέσποτη σφαίρα. Μπορείτε να δείτε τη σφαίρα στις διπλανές φωτογραφίες.

Δικαίως και ευλόγως αναρρωτιέται ο αναγνώστης μας «τί θα γινόταν αν η σφαίρα δεν έπεφτε στο πάνελ αλλά σε κάποιο κεφάλι;» 

Πόσο ακόμα θα πρέπει να ζούμε με τον φοβο και να «παίζουμε» με τις πιθανότητες να θρηνήσουμε κάποιο θύμα. 

Και πόσο «κροκοδείλια» θα είναι μετά τα δάκρυά μας, αν ο μη γενοιτο γίνει το κακό;

Γνωρίζουμε πολύ καλά τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν. Τις αδυναμίες και τις ελλείψεις προκειμένου να υπάρξει μια δυναμική αντιμετώπιση τέτοιων παραβατικών συμπεριφορών. 

Πέραν τούτων όμως ο καθένας μας κρίνεται όχι  μόνο από αυτά που μπορεί με ευκολία και άνεση να προσφέρει αλλά και από εκείνα που παρ’όλες τις δυσκολίες κατορθώνει.

Γι’αυτό το λόγο θα πρέπει θα πρέπει όλοι όσοι έχουμε θεσμικό ρόλο και ασχολούμαστε με τα κοινά, να μην σταματάμε να προσπαθούμε να λύνουμε προβλήματα. 

Να υπερβαίνουμε τις δυσκολίες και να λειτουργούμε προς όφελος της κοινωνίας μας. 

20211116 100141
20211116 100239
20211116 100204
20211116 100218

#pgnews #e-ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Πολίτης
Ακολουθήστε το Pressgreece στο Google News
και στο Facebook

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα